(© SPBS)
(© SPBS)

Bokserski spektakl Džeriju u čast

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.23. | 10:19

Revija na radost Beograđana

Nije bilo glamurozno kao u Las Vegasu, ali se šmek profesionalnog boksa osetio ove sedmice i u Beogradu. Svi koji su bili prisutni na drugom „Memorijalu prof. dr Miroslav Popović“ mogli su da uživaju u sjajnim borbama i odličnoj atmosferi.

Za organizaciju su bili zaduženi čelnici Srpske federacije profesionalnog boksa, postaravši se da svaki detalj bude na mestu. Kad je tako onda i publika oseća zadovoljstvo. Baš to je reč koja najbolje opisuje dešavanja u hotelu „Majdan“. Domaćini su poseban akcenat stavili na kvalitet profesionalnih borbi u kojima se se naši najbolji borci namerili na dobro rangirane protivnike.

Izabrane vesti

Bilo je to veče za uživanje i pamćenje. Čestitam šampionima, kao i ostalim učesnicima revije, koji su prikazali sjajan boks. Sala bila krcata, tražilo se mesto više. To je naš otac zaslužio, i više od toga, obećavamo da ćemo dati sve od sebe da treći memorijal bude na još višem nivou“, predočili su Lena i Luka Popović, naslednici Miroslava, u bokserskom svetu poznatog kao Džeri, čija trenerska ruka je oblikovala veliki broj boraca, zaslužnih za osvajanje više od 200 medalja na svetskim, evropskim, medireranskim, balkanskim i državnim prvenstvima.

Ujedno, i dva olimpijska odličja. A kad je o olimpijcima reč, jednu od glavnih borbi upriličila je Nina Radovanović, savladavši posle deset rundi Saud Masmudi iz Francuske, jednoglasnom odlukom sudija.

Ovo je jedan od najvećih uspeha u mojoj karijeri. Drago mi je što sam opravdala očekivanja publike“, rekla je Nina, koja se za Srbiju takmičila na Igrama u Tokiju.

U najzanimljivijoj borbi turnira Marko Nikolić je savladao Darka Stevanovića, ali više od osvojenog pojasa govorio je zagrljaj dvojice boraca, pravi pokazatelj šta znači sport.

Valja istaći da je ovoj reviji boksa prisustvovao veliki broj ljudi iz javnog života, od glumaca, pevača, kao i sportista, poput Boriše Simanića, košarkaškog reprezentativca. U prvom redu bio je i Boban Filipović, koji je tokom karijere bio osvajač prestižne EU WBC titule, a imao privilegiju da se bori sa čuvenim Denijem Vilijamsom, koji je svojevremeno uzeo meru Majku Tajsonu.

REZULTATI DRUGOG „MEMORIJALA PROF. DR MIROSLAV POPOVIĆ“

Meč za WBC Francophone titulu (polumuva kategorija)

NINA RADOVANOVIĆ (Srbija) - Suad Masmudi (Francuska) 3:0

Meč za titulu profi prvaka Srbije (poluteška kategorija)

MARKO NIKOLIĆ (Beograd) - Darko Stevanović (Kladovo) 3:0

Rejting meč (laka kategorija, 8 rundi)

MARKO CVETANOVIĆ (Srbija) - Kevin Baldospino (Španija) 3:0

Rejting meč (teška kategorija, 8 rundi)

MILJAN ROVČANIN (Srbija) - Petar Mrvalj (BiH/Hrvatska) KO (2. runda)

Rejting meč (velter kategorija, 6 rundi)

TOMISLAV VUKOMANOVIĆ (R. Srpska) - Džordan Espinoza (Francuska) 2:1

Rejting meč (poluvelter kategorija, 4 runde)

BOGDAN DRAŠKOVIĆ (Srbija) - Nikola Knežević (Srbija)KO (4. runda)

Rejting meč (laka kategorija, 4 runde)

NATHAN LUNATA (Kongo) - Radomir Jovanović (Srbija) 3:0



tagovi

boks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara