Bokserski spektakl na rimskom amfiteatru?

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 16:06

Postoji ozbiljna opcija da Džošua brani šampionske pojaseve ovog leta na čuvenoj pulskoj Areni

Entoni Džošua je, uz Tajsona Fjurija i Diontea Vajldera svakako najpoštovaniji teškaški borac u poslednjih pet godina. Tačnije, otkako je nokautom na Vembliju skinu sa trona Vladimira Klička krajem 2017.

Pakleni aperkat koji je Ukrajinca poslao na pod ringa, ali i u sportsku penziju, doneo mu je večnu slavu i čak tri pojasa koje je prošle godine nakratko izgubio pošto ga je neočekivano nokautirao Endi Ruiz mlađi. Međutim, kako je početkom 2020. meseca u Saudijskim Emiratima povratio WBA, IBF, WBO i IBO spreman je nove, daleko veće izazove. Pre svih za dvojicu goerepomenutih rivala.

Izabrane vesti

Ali pošto Fjuri i Vajlder moraju pre toga da se po dogovoru i ugovoru odmere i treći put, Britanac je morao da nađe rešenje. I našao ga je u Kubratu Pulevu. Iskusni Bugarin, poznat po nadimkom Kobra dugo je u samom vrhu teške kategorije, te može da se očekuje opasno odmeravanje.

No, zbog cele situacije oko pandemije javio se problem gde, kada i kako održati meč. Jer okršaj je bio zakazan za 20. jun na stadionu Totenhema, ali od toga sada nema ništa, te se traži novo mesto. A to bi moglo da bude u našem najbližem susedstvu, u Hrvatskoj. Tačnije u Istri to jest Puli, gradu možda i najvećeg jugoslovenskog boksera, legendarnog Mata Parlova. A tačna lokacija borbe bi mogla da bude čuvena pulska Arena. Ta antička građevina impresivnih dimenzija nama je najpoznatija kao turistička atrakcija, ali i kao mesto na kome su se održali mnogi koncerti, kao i čuveni filmski festival, te i poneka hokejaška utakmica.


„Dobili smo mesec dana da pronađemo novu lokaciju, ako se situacija u Engleskoj ne promeni,“ rekao je Ivajlo Gocev, menadžer bugarskog boksera „Razmišljamo o jedinstvenom rimskom amfiteatru u Hrvatskoj – pulskoj Areni. Aktivirali smo pregovore, a mogući termin su avgust ili septembar. Ova opcija nam je baš zanimljiva jer je lokacija u samom centru Starog kontinenta. Kako je lokacija na otvorenom, Džošua i Pulev bi mogli da se bore čak i pred gledaocima uz poštovanje svih epidemiloških mera“.


tagovi

boksborilačke veštineborilački sportoviEntoni Džošuakubrat pulev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara