Veselin Vujović (©Reuters)
Veselin Vujović (©Reuters)

Borac nastavlja evropski put: Debituje Vujović

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 15:18

Prvak BiH igra večeras prvi meč osmine finala Evropa kupa protiv Gorenja u Velenju

Rukometni klub Borac iz Banjaluke u Sloveniji će nastaviti svoj ovosezonski evropski put. Šampion Bosne i Hercegovine će u prvom meču osmine finala Evropa kupa gostovati u Velenju kod tamošnjeg Gorenja (18.00).

Pošto su u dvomeču prethodne faze bili bolje od Bese Famgas sa Kosova i Metohije, Banjalučani imaju priliku da odu korak dalje.

Izabrane vesti

Biće ovo zvanični debi iskusnog stručnjaka Veselina Vujovića na klupi Borca, pošto je 3. januara promovisan kao šef struke Banjalučana.

"Jedan dobar kompenzovan sastav. Igraju sigurno i nemaju veliki broj tehničkih grešaka. Ukoliko ne igraš na vrhunskom nivou, oni će te pobediti. Ako mi pružimo ono što ja očekujem od ekipe i sa onom logikom da idemo na pobedu tamo, neće biti problem. Sa tim pobedničkim stavom može se desiti da imaš loš dan, da odigraš nerešeno ili izgubiš, ali ako odemo sa kalkulisanjem da izgubimo sa malom razlikom, izgubićemo 10 razlike", istakao je Veselin Vujović.

Prednost domaćeg tima, može biti I činjenica da su već u takmičarskom ritmu, odigravši tri utakmice u nacionalnom prvenstvu u poslednjih 15 dana.

"Ne razmišljam koji rezultat nam je potreban da bismo prošli, s obzirom da nam prolaz ne garantuje ni pobeda od jedan ili dva razlike. To je 120 minuta sa takvom ekipom za koju sam mislio da će biti eliminisana od finskog Koksa. A oni su ih prošli sa dve pobede bez ikakvih problema", jasan je Vujović.

Utakmica Gorenje - Borac igra se večeras sa početkom od 18 časova. Revanš će biti odigran sedam dana kasnije u Banjaluci.

EVROPA KUP - OSMINA FINALA

Nedelja

18.00: Gorenje Velenje - Borac Banjaluka

Piše: Marko TEŠANOVIĆ


tagovi

rukometVeselin Vujović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara