Odbojkašice Omladinca (Foto: Marko Mišeljić)
Odbojkašice Omladinca (Foto: Marko Mišeljić)

Borba za elitni rang ulazi u foto-finiš: Igraće se Superliga i u Novim Banovcima

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 14:56

Kad je muška konkurencija u pitanju već se zna da će u elitno društvo ući Jedinstvo, Novi Sad i Karađorđe. Kod žena sigurno prolazi samo Omladinac

Završnica sezone u Superligi donosi zanimljive borbe za titulu, a u rangu ispod klubovi vode bitke za ulazak u elitu. Tokom tekuće takmičarske godine najjači rang takmičenja u Srbiji za odbojkaše i odbojkašice brojao je 10 ekipa, a od oktobra će u njemu biti 12 timova. To bi značilo da će iz Prve lige čak tri prvoplasirane ekspedicije obezbediti mesto u elitnom društvu.

Kod muškaraca su već sve dileme rešene. Prvo mesto u Prvoj ligi trenutno drži Jedinstvo iz Stare Pazove sa 50 bodova (17-2), drugi je Novi Sad (47 bodova, 16-3), a na trećem mestu Karađorđe (46, 15-4). Ta tri kluba su već proslavila ulazak u Superligu, jer četvrtoplasirani VGSK iz Velikog Gradišta ima 30 bodova (10-9), pa ne postoji mogućnost da ugrozi vodeće rivale u poslednja tri kola. Iz Supelige ispada Niš, koji je završio ligaški deo na poslednjem mestu (1-17, šest bodova). Ostaje da se vidi ko će osvojiti Prvu ligu, ko biti drugi i treći, a koje dve ekipe će ispasti.

Izabrane vesti

Kad su žene u pitanju, samo je siguran prolazak Omladinca iz Novih Banovaca u elitni rang (18-1, 49 bodova). Trenutno najveće šanse da im se pridruže imaju Novi Sad (14-5, 41 bod) i As iz Batajnice (13-6, 43 boda). U trci pred poslednja tri kola su i Takovo Zvezda Helios (12-7, 37 bodova) i Roda (11-8, 36 bodova).

Poznato je da je u ženskoj konkurenciji iz Superlige ispao Klek, koji je baš kao i Niš kod muškaraca, zabeležio samo jednu pobedu.


tagovi

OK OmladinacOK Novi SadSuper liga Srbije za odbojkašeSuperliga Srbije u odbojciSuper liga Srbije za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara