"Srbija"
"Srbija"

Bošković: Cela Srbija može da bude ponosna na ove devojke

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.12.13. | 22:59

"Ova reprezentacija pokazala je da može svakoga da pobedi, pa i Poljsku, koja je naredni rival u borbi za finale", poručio je Bošković

http://www.mozzartsport.com/vesti/srpkinje-u-polufinalu-sp-bravo-devojke-bravo-katarina/67357SrbijaSelektor rukometašica Srbije Saša Bošković rekao je posle pobede nad Norveškom i plasmana u polufinale prvenstva sveta da je ponosan na devojke i da smatra da je večeras cela Srbija ponosna.

On je istakao da je pobeda nad dvostrukim svetskim i olimpijskim šampionom zasluga pre svega igračica, a da je on bio u drugom planu.
"Čestitam devojkama, koje su bukvalno ginule na terenu, na onome što su pružile. Ovo je pobeda bez ijedne mrlje, a smatram da je ovo i novi početak srpske reprezentacije", izjavio je Bošković.

On je dodao da je samopouzdanje koje se osećalo na terenu bilo plod njegovog poverenja u igračice.
"Znao sam na kakve osobe mogu da se oslonim. To su divni ljudi, odlične žene i super majke. Malo tu ima mojih zasluga u večerašnem uspehu. Ovu herojsku pobedu donele su igračice, to je njihova zasluga", naglasio je selektor srpskog tima.

Bošković je naveo da su Dragana Cvijić i Sanja Damnjanović prvi put u karijeri odigrale ceo meč za reprezentaciju, nisu se odmarale svih 60 minuta.
"Ova reprezentacija pokazala je da može svakoga da pobedi, pa i Poljsku, koja je naredni rival u borbi za finale", poručio je Bošković.

Junakinja meča Dragana Cvijić rekla je da se oseća fenomenalno, jer je Srbija eliminisala svetskog i olimpijskog šampiona.
"Ponosna sam na ekipu, stručni štab i navijače. Ovu pobedu Srbija će dugo pamtiti", kazala je Cvijić.

Katarina Krpež je istakla da je utakmica bila fantastična i da je srpska reprezentacija dokazala da vredi.
"Pružile smo maksimum kao tim i sada idemo dalje", poručila je Krpež.

Golman Katarina Tomašević rekla je da se ne oseća junakom utakmice.
"Nisam ja junak, jer smo sve ginule na terenu. Kada je bilo teško svaka od nas je dala pun doprinos", naglasila je Tomašević.

Jedna od najboljih na terenu, strelac osam golova Sanja Damnjanović, poručila je da uopšte nije bitno ko daje golove, već "da se samo trese mreža protivnika".
"Publika je bila fenomenalna, koliko čujem oboren je rekord u poseti jednoj utakmici na svetskom prvenstvu. Idemo hrabro na Poljsku, neka nam srce bude kao do sada i nema prepreka za nas do kraja, do medalje", rekla je Damnjanović.

Polufinalna utakmica prvenstva sveta između Srbije i Poljske igra se 20. decembra u Beogradskoj areni od 20.45 sati.

(FOTO: Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaSaša BoškovićSP rukometašiceSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara