""
""

Bošković: Mi smo reprezentacija koja nastaje, ali očekujem ogromnu borbu protiv Norvežanki

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.13. | 14:28

"Nadam se da se nismo istrošile sa Korejom i da imamo još snage. Pola norveške ekipe čine golman Katrin Lunde, kojoj je teško davati golove sa bekovskih pozicija, ali probaćemo da igramo više po krilima", dodala je Andrea Lekić

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da očekuje jako težak meč u četvrfinalu Svetskog prvenstva sa Norveškom, ali da se nada da njegov tim može da iznenadi aktuelnog svetskog i olimpijskig šampiona.
"U sredu će biti jako teško, igramo sa najboljim timom na svetu, koji je osvojio sve što se moglo osvojiti u proteklih 15 godina. Norveška je neugodna reprezentacija i igraju konstantno na najvećim takmičenjima, a mi smo reprezentacija koja nastaje", rekao je Bošković novinarima u Kovilovu.

Bošković je naglasio da ključ pobede leži u odbrani, koja je, po njegovom mišljenju, protiv Južne Koreje funkcionisala dobro.
"Kada igramo dobro odbranu, onda funkcioniše i napad. Ne moramo da damo gol, ali ne smemo da im dozvolimo da olako gubimo lopte i da primamo lake golove. Igramo utakmicu koja nas približava medalji i drago mi je da se sada srećemo sa Norvežankama jer su one bolje u završnicama takmičenja. Igrali smo zrelo i pametno protiv Koreje, a to je možda i najbolji meč otkad sam selektor, pa očekujem da to ponovimo. Nadam se da ćemo smanjiti oscilacije u igri", dodao je Bošković i istakao da se nada rekordnoj poseti u Beogradskoj areni.

Izabrane vesti

Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić istakla je da igra srpskog tima u napadu treba da bude više po krilima jer Norvežanke imaju jednog od najboljih golmana na svetu Katrin Lunde.
"Nadam se da se nismo istrošile sa Korejom i da imamo još snage. Pola norveške ekipe čine golman Katrin Lunde, kojoj je teško davati golove sa bekovskih pozicija, ali probaćemo da igramo više po krilima. Potrebno je da obratimo pažnju i na pivota Hajdi Loke. Svesne smo loših strana sa jučerašnjem utakmice jer smo teško parirali Korejankama u trčanju, što Norveškoj nije jača strana", rekla je Lekićeva.

Ona je dodala da očekuje veću podršku navijača nego protiv Koreje.
"Išla sam na košarkašjke utakmice u Arenu i znam da Beograđani mogu da dođu u većem broju. Došlo je vreme je vreme da se prekine dominacija Norvežanki", zaključila je Lekićeva.

Utakmica četvrtfinala Svetskog prvenstva između Srbije i Norveške igra se u sredu  od 20.15.

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSaša BoškovićSP rukometašiceSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara