Tijana Bošković u napadu (©FIVB)
Tijana Bošković u napadu (©FIVB)

Boškovićeva ponovo noćna mora za protivnike: Imale smo dobar servis, to je bio ključ pobede

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 15:12

Tijana sa 25 poena bila najefikasnija u pobedi Srbije protiv Kine

Možda su na prethodnih osam utakmica protivnici mogli da se nadaju pobedi protiv Srbije, ali od danas je situacija potpuno drugačija. Kada je Tijana Bošković u dresu reprezentacije, onda nijedan rival ne može da bude favorit protiv svetskih šampionki.

Pokazala je Tijana već na prvom meču ove godine u nacionalnom timu zašto je već godinama noćna mora za protivnike. Postigla je 25 poena i bila najzaslužnija za pobedu Srbije protiv Kine - 3:1

Izabrane vesti

Taj trijumf ostavlja Gvidetijeve dame u trci za Fajnal ejt.

"Vrlo teška utakmica odmah na početku trećeg turnira u Koreji, ali i veoma važna pobeda za nas. Cilj je da ostvarimo četiri trijumfa... Kina je možda i naš najveći rival na ovom turniru. Protivnik je danas pružio dobru partiju, a mislim da smo i mi igrale dobro. Prvenstveno smo imale dobar servis, to je bio ključ pobede. Naravno ima detalja koje bismo mogli da popravimo, kako bismo unapredile našu igru. Nadam se da ćemo na narednim utakmicama to i uraditi", rekla je posle meča Tijana Bošković.

Sledeći rival Srbije je Nemačka, a taj duel je na programu u petak do 8.30 u Suvonu.

"Reprezentacija Nemačke je definitivno prijatno iznenađenje ovogodišnje Lige nacija. Igraju dobru odbojku, imaju izuzetne napadače. I dalje mislim da ako budemo mi igrale našu igru da neće biti većih problema. Cilj je da ostvarimo sve pobede, tako da priželjkujemo i taj drugi trijumf prekosutra i nadamo se najboljem", podvukla je Tijana Bošković.

Sjajan posao je danas odradila i igračica koja pokriva poziciju srednjeg blokera Jovana Stevanović.

"Očekivali smo ovakvu igru Kine. To je jedna vrlo iskusna i odlična ekipa. Ima visoke i brze srednje blokere, koji su dominirali na njihovoj strani. U drugom setu smo mi malo ublažile servis, a rival je to maksimalno iskoristio upravo preko srednjih blokera, koje nismo uspeli da zaustavimo. Na kraju je bitna pobeda i da smo kroz svaki set dizale formu. Maja je došla za ovaj vikend, svima nama treba vremena da se uskladimo sa dizačem. Očekuje nas još jedna teška utakmica protiv Nemačke, moramo maksimalno da se spremimo, jer nam je ovde svaki meč najbitniji. Nadamo se pobedi", zaključila je Jovana Stevanović, koja je zavšila susret sa 13 poena (10 iz napada, dva asa, jedan blok).



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTijana BoškovićLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara