Božica Marković (©MN Press)
Božica Marković (©MN Press)

Božica Marković: I da smo bile šeste, opet bi cilj u plej-ofu bio isti - titula

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.03.23. | 15:36

Odbojkašica Crvene zvezde prezadovoljna posle pobede protiv Spartaka na startu plej-ofa

Kad Božica Marković (25) preuzme stvar u svoje ruke, onda je Zvezdi pobeda zagarantovana. Postavi nekoliko blokova, poveže nekoliko uigranih akcija sa dizačem Aleksandrom Ćirović i za čas posla protivnik bude u velikom zaostatku.

Baš tako je bilo u drugom setu prve utakmice četvrtfinala plej-ofa protiv Spartaka... Tokom tog perioda je bila glavni akter na Banjici, podizala je publiku na noge i gurala aktuelne šampione ka trijumfu. Osvojila je sedam poena, uz odličan napad od 75 odsto (4-3). Upisala je tri bloka i odservirala jedan as. Nije napravila nijednu grešku. Utakmicu je završila sa 16 poena.

Izabrane vesti

Ako se ovakvi setovi, barem kad je Božicin učinak u pitanju, budu ponavljali u nastavku sezone, šanse za odbranu titule će se povećavati, a glavobolje kod trenera Ratka Pavličevića neće biti...

"Otvorile smo meč malo nervozno, ali kasnije je sve došlo na željeno mesto. Bile smo spremne za borbu, kad smo probile taj početni pritisak, prikazale smo našu igru. Zadovoljna sam i ponosna na moju ekipu", rekla je Markovićeva za Mozzart Sport o prvom okršaju sa Spartakom, koji je Zvezda dobila maksimalnim rezultatom na domaćem terenu.

Danas je na programu drugi duel, ovog puta u gostima, pa bi crveno-bele trebalo da imaju nešto teži zadatak.

"Ja lično volim da igram u Subotici, volim tu salu, za razliku od većine igrača. Biće navijača sigurno, biće teško, ali mi dolazimo tamo mirne glave i idemo po novu pobedu".

Odbojkašice Crvene zvezde (MN Press)Odbojkašice Crvene zvezde (MN Press)

Uspele su Pavličevićeve izabranice blokom potpuno da onemoguće protivnice da osvajaju lake poene, zaustavile su i glavnu kariku Ninu Kocić, koja je ostala na jednocifrenom učinku...

"Spremale smo se dobro, bile smo lake na nogama, slušale smo savete trenera i svoju intuiciju", pojasnila je Božica dobru igru na mreži. "Sve to zajedno je bila dobitna kombinacija".

Crveno-bele ove sezone brane titulu, ali se u ligaškom delu nisu pokazale kao glavni favoriti... U razigravanje su stigle sa treće pozicije.

"Pravo da vam kažem, više o tome ne razmišljam. I da smo bile šeste, opet bi nam cilj u plej-ofu bio isti - titula. Sad je najbitniji deo sezone, imamo priliku da se pokažemo u najboljem svetlu. Idemo da branimo titulu".

Markovićeva je pred početak razigravanja imala i reprezentativne obaveze. Bila je na treningu u Obrenovcu na kom je Gvideti okupio 28 kandidatkinja za nacionalni tim iz Superlige.

"Bila je baš super. Velika je čast kada te pozove takav trener, takav stručnjak koji je dugo u vrhunskoj odbojci. Ja sam dala sve od sebe, pa čekamo... Videćemo šta će biti do početka reprezentativne sezone. Kažu svi da je Gvideti veliki radnik, da je posvećen mlađim igračicama, mada je više nisam baš mlada... Ali, dobro... Svakako bi mi bilo zadovoljstvo da me pozove na pripreme".

Posebnu notu ovoj sezoni dalo je i učešće u Ligi šampiona. Za igračice Zvezde je bilo dragoceno iskustvo da odmere snage sa Vakifbankom, Novarom, Potsdamom.

"Kao što kažu - te utakmice se igraju za svoju dušu. Ko zna da li ćemo nekada u karijeri ponovo imati priliku da izađemo na crtu najvećim svetskim zvezdama kao što su Egonu, Gabi... Bilo je baš lepo".

Božica se vratila 2021. u klub sa željom da napravi velike uspehe, posle jedne sezone provedene na Tajvanu.

"Deluje mi kao da iz Zvezde nikad nisam odlazila... Značilo mi je što sam videla i taj stil odbojke, malo sam se i ubrzala i napredovala. Kad sve saberem ipak je prošla sezona bila najznačajnija za mene kako na fizičkom tako i na psihološkom planu. Mislim da je ona bila prekretnica za mene", podvukla je Markovićeva.

ČETVRTFINALE SUPERLIGE SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE (DRUGI MEČEVI)

Petak

17.00: (5,30) TENT - Ub (1,12), prvi meč 1:3

19.00: (9,00) Spartak - Crvena zvezda (1,03), prvi meč 0:3

20.00: (10,9) Partizan - Železničar (1,01), prvi meč 0:3

Subota

19.00: Srem - Jedinstvo (prvi meč 0:3)

POLUFINALE

Crvena zvezda/Spartak Subotica - Jedinstvo/Srem

Železničar/Partizan - Ub/TENT

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igraju do dve pobede, a u finalu će do trofeja stići ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

Božica MarkovićSuperliga Srbije u odbojciŽOK Crvena zvezdaŽOK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara