Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Braća vade sekire: Nemanja na Nikolu Kovača za finale Rija, bar 21.500 dolara na stolu

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.05.20. | 12:33

Uživaćemo i uz Nemanju Isakovića, ali i Janka Paunovića

Astralis čeka… Pitanje je - koga? Danas ćemo to definitivno saznati, pošto ćemo uživati uz fantastičan okršaj između G2 Esportsa i FaZe Clana, koji sa sobom nosi mnogo toga. Pre svega, gledaćemo direktan dvoboj braće Kovač Nemanje sa jedne, a Nikole sa druge strane. Moći ćemo da pratimo dva srpska igrača – Nemanju Isakovića iz tima G2, te Janka Paunovića koji je trener FaZea. Dakle, sve u svemu, desetina razloga da se zaljubljenici u Counter Strike večeras zagledaju u svoje ekrane (20.00).

Jasno, večerašnji meč igraće se na dve dobijene mape, što će biti uvertira za ono što nas očekuje sutra. Astralis je pobedom protiv FaZea u finalu gornjeg dela žreba obezbedio prednost od 1:0 u velikom finalu, koje će se igrati na tri dobijene mape. Dakle, danski tim se nalazi samo na dve mape od konačne pobede, što nije preveliko iznenađenje, ali je bio evidentan pad Astralisa kroz poslednjih nekoliko meseci, iako i dalje drže prvo mesto na svetskoj rang listi.

Izabrane vesti

Ovako, oni svakako u džepu imaju zagarantovanih 21.500 američkih dolara, koliko donosi plasman na drugo mesto na ovom turniru. Za istu nagradu boriće se danas G2 Esports i FaZe Clan, koji u krajnjoj liniji pikiraju i onih 33.000 dolara koliko će sa sobom odneti pobednik ESL One Rio turnira. Uz to, dobiće 1.600 poena na rang listi.

Različit je bio put dva tima do mesta u „malom finalu“. I dok je G2 Esports prošao kroz donji deo žreba, koji je bio namenjen slabijeplasiranim i timovima koji su morali tu da se presele iz gornjeg dela nakon poraza, FaZe se tu našao nakon pomenutog poraza od Astralisa, inače prvog na ovom turniru. Tri mape bile su im potrebne da savladaju Team Vitality i Team Heretics, a lako su izašli na kraj sa Northom posle dve mape.

A šta da očekujemo od samih igrača? Pa, svakako će u centru biti dvoboj Nemanje i Nikole Kovača, koji ima najbolje rejtinge u svojim ekipama. Popularni „NiKo“ je, ipak, bolji po svim parametrima od svog roda, pošto ima bolji rejting (1,21 naspram 1,18), potom više ubistava po rundi (0,78 naspram 0,76), manji broj puta umire po rundi (0,65 naspram 0,67), a uz to beleži veću štetu po samoj rundi (86,7 ima „NiKo“, dok „huNter-“ stoji na 85,6). Ali evidentno je prema samim brojkama da su razlike zaista minimalne i da će sitnice odlučiti o konačnom pobedniku.


Pogledamo li statistiku Nemanje Isakovića, koji će nama takođe biti pod posebnom pažnjom, videćemo da i on sasvim solidno stoji po određenim parametrima, pa tako ima manji broj smrti po rundi čak u odnosu na Nikolu Kovača iz suparničke ekipe, ali mu je rejting (1,10) i prosečna šteta daleko manja (73,8).

Ovo je sudar dva „komšijska“ tima na svetskoj rang listi, pošto se G2 trenutno nalazi na šestom, a FaZe Clan na sedmom mestu na tabeli. Ukupno su se sastali 11 puta, a tim čiji je trener Janko yNkPaunović vodi u međusobnom skoru rezultatom 7:4.

Bacićemo uporedni pogled na mape, čiji će izbor umnogome odrediti dalji tok samog duela. I dok se FaZe odlično snalazi na Mirageu (91% uspešnosti – 10/11), a G2 bi voleo da mu „zapadne“ Inferno (83% pobeda – 5/6), može se reći da tim Nemanje Isakovića ne bi voleo da igra na Dust2 mapi (slabih 35% pobeda sa 17 mapa), dok će FaZe bežati od Overpassa gde ima 38% (3/8).

Sve u svemu, moglo bi da bude napeto. FaZe Clan je već overio pobedu protiv G2 na ovom turniru u dve mape, ali je zato suparnički tim pre toga ostvario dve pobede u nizu. Popularni sajt hltv.org ovaj duel ceni sa odlične dve zvezdice, što samim tim garantuje veliki kvalitet.

ESL ONE – ROAD TO RIO (MALO FINALE)

Subota

19.00: (2,19) G2 Esports – FaZe Clan (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ESL OneCounter Strike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara