Uroš Bregar (©Starsport)
Uroš Bregar (©Starsport)

Bregar dobio poverenje RSS-a, dogovoren novi četvorogodišnji mandat

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 15:57

“Kontinuitet nije nešto na šta smo navikli javnost, ali želimo to da promenimo i da stanemo iza selektora i pružimo mu podršku još jednim mandatom”, rekla je predsednica RSS-a Milena Delić

Na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije jednoglasno je izglasano poverenje selektoru ženske seniorske selekcije Srbije Urošu Bregaru. Dosadašnji kormilar najboljih srpskih rukometašica potpisaće novi četvorogodišnji ugovor.

Posle uspešnih kvalifikacija i plasmana na Evropsko prvenstvo krajem godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, predsednica RSS Milena Delić obrazložila je obostranu želju za nastavkom saradnje, a članovi Upravnog odbora usaglasili su se i dali podršku za novi mandat slovenačkog stručnjaka koji je već tri godine na klupi naše selekcije.

Izabrane vesti

Bregar je 2021. nasledio Ljubomira Obradovića posle kraha u Đeru na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2021. Slovenac je vodio Srbiju na dva Svetska prvenstva i jedan Evropski šampionat 2022. u Celju.

Zaista smatram da selektor Bregar i njegov stručni štab zaslužuju podršku da nastave da sprovode započeti proces rasta i napretka ženske seniorske selekcije Srbije. Zadovoljna sam kako su devojke igrale, naročito u ovom drugom delu kvalifikacija i smatram da je Bregar trenutno najbolje moguće rešenje pod trenutnim okolnostima. Kontinuitet nije nešto na šta smo navikli javnost, ali želimo to da promenimo i da stanemo iza selektora i pružimo mu podršku još jednim mandatom. Verujemo u njihov rad i napredak je kod igračica toliko evidentan da smatram da je to najbolji pravac kojim dalje treba da idemo”, poručila je Milena Delić.

Podsetimo, krajem februara je četvorogodišnji mandat na klupi muške reprezentacije dobio trener Vojvodine Boris Rojević.



tagovi

Uroš Bregarrssženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara