Uroš Bregar (©MN Press)
Uroš Bregar (©MN Press)

Bregar objavio spisak za Trofej Karpata

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.22. | 08:33

Slovenački stručnjak računa na stare snage za proveru pred Evropsko prvenstvo

Manje od dva meseca je preostalo do početka Evropskog prvenstva za rukometašice, koje će se od 4.do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Prvu priliku za okupljanje i uvod u pripreme za kontinentalni šampionat reprezentacija Srbije će imati u EHF nedelji nacionalnih timova (25. septembar - 2. oktobar), kada će uzeti učešće u međunarodnom turniru Trofej Karpata. Srbija će od 29. septembra do 1. oktobra u Bistrici odmeriti snage sa selekcijama Austrije, Španije i domaćina, Rumunije.

Selektor seniorki, Uroš Bregar, saopštio je spisak kandidatkinja za sastav ženske reprezentacije Srbije za predstojeću akciju.

Izabrane vesti

Na spisku se nalaze:

GOLMANI - Jovana Risović (Krim Merkator - Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda - Mađarska), Jelena Đurašinović (Jagodina)

LEVA KRILA - Sanja Radosavljević (Krim Merkator - Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda - Mađarska), Nataša Ćetković (Vojvodina)

PIVOTI - Marija Petrović (Glorija Buzau - Rumunija), Edita Nuković (Union Hale - Nemačka), Katarina Bojičić (Jagodina)

DESNA KRILA - Ana Kojić (Šiofok - Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar), Dunja Radević (Metalac)

BEKOVI - Jovana Stoiljković (Šambrej TH - Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea - Rumunija), Katarina Stošić (Alba Fehervar - Mađarska), Dunja Tabak (Železničar), Kristina Liščević (Dunarea Braila - Rumunija), Jovana Jovović (Budaorš - Mađarska), Aleksandra Vukajlović (Minaur Baia Mare - Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila - Rumunija), Marija Agbaba (Bekeščaba Elore - Mađarska), Anđela Janjušević (Šiofok - Mađarska)

Okupljanje reprezentacije je planirano za nedelju, a trenažne aktivnosti naše selekcije do odlaska u Rumuniju odvijaće se u SC FSS u Staroj Pazovi.

Podsećamo, ženska rukometna reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi B u Celju u okviru koje se sastaje sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije. U grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, Grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija i u Grupi D u Podgorici snage će odmeriti Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija. Posle preliminarne faze (4-9. novembar), glavna runda takmičenja se igra u Ljubljani i Skoplju (10-16. novembar), dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra 2022. godine.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------



tagovi

Ženska rukometna reprezentacija RusijeEP za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara