Marton Vamoš protiv Juga (©MN Press)
Marton Vamoš protiv Juga (©MN Press)

Breša ostavila Novi Beograd na vrhu, ali i opasno zakuvala u grupi; Olimpijakos pregazio Jug u Dubrovniku

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 22:34

Jedan poraz i srpski prvak bi sa liderske mogao da sklizne na treće mesto, daleko od toga da je bilo šta rešeno, a čekaju ga utakmice protiv direktnih konkurenata za prolaz

Nisu u Breši želeli da plate kotizaciju, promenili su dobar deo tima i kroz kvalifikacije pronašli put do grupne faze Lige šampiona. A, tamo dva puta pomrsili konce koji je “dobio na lutriji”. Sabadelj je profitirao od toga što italijanski klub nije želeo da zavuče ruku u džep, isprsio se i “preko veze” ušao u elitno društvo i dva puta dobio packe od čete Alesandra Bova – 11:10.

Breša se na startu grupne faze iz Španije vratila sa dva boda, trijumfovala je posle izvođenja peteraca, da bi na Apeninskom poluostrvu agresivnošću “ugušila” Sabadelj, poslala Novi Beograd na vrh, ali i opasno zakuvala.

Izabrane vesti

Jeddno je sigurno – u grupi A nema sigurnih! Niko od tri tima ne može da bude miran, svi su u igri za prolaz i u direktnim duelima do kraja će odlučivati. Steaua Bukurešt je prežaljena i teško da će ikome otkinuti bod, koplja će se lomiti na utakmicama Novi Beograd – Breša i Sabadelj – Novi Beograd.

Dakle, srpski prvak jeste zaseo na lidersku poziciju u grupi, ali ne pobedi li Brešu u narednom kolu na svom bazenu, skliznuće na treću. I imaće ogromno breme na plećima pred put na Iberijsko poluostrvo. Mogla bi to da bude i najvažnija utakmica za novobeogradski klub, meč koji će usmeriti sezonu, moraće Živko Gocić izabranike tip-top da spremi na psiho-fizičkom planu za Italijane.

Breša je napravila razliku u trećoj deonici, Alesandro Balzarini svezao je dva gola – utakmicu završio sa četiri pogotkab – i doneo domaćinu prvo vođstvo. A, razliku su uvećali Nikolo Đito i Frančesko Faralja. Ekipa Alesandra Bova došla je do prednosti do tri gola i – nije je ispustila. Sabadelj je bio blizu da uvede utakmicu u peterce i tako iščačka barem bod, no pokušaji su mu u završnici osujećeni.

Pro Reko je pobedom protiv Dinamo Tbilisija (16:9) overio prolaz u četvrtfinale Lige šampiona, pridružio se Barseloneti i Ferencvarošu, a na pravi kurs zauzeo je i Olimpijakos. Pirejski crveno-beli su pregazili Jug u Dubrovniku, direktnog konkurenta za drugu poziciju dva kola pre kraja ostavili na četiri boda zaostatka i dovoljna će im biti pobeda protiv Gruzina – 15:5.

Pretrpeo je hrvatski gigant jedan do najtežih poraza u Dubrovniku. U nokdaunu je bio već početkom treće deonice, a Pirejci nisu prestajali da mu zadaju udarce. Ređali su se pogoci kao na pokretnoj traci, a za to vreme vaterpolisti Juga ništa nisu mogli da pogode. Marko Bijač je fenomenalno branio, sakupio je 11 intervencija, a Konstantinos Genidunijas postigao golova gotovo koliko i ceo tim Dubrovčana!

Grk je četiri puta matirao Tonija Popadića, koji je kao i Marko Bijač, imao 11 odbrana. Sprečio je ubedljiviji poraz domaćeg sastava. Olimpijakosov kapiten Janis Funtulis je spakovao tri gola, dva Marton Vamoš, a kod pirejskih crveno-belis se samo Konstantinos Guvis i Nikolaos Gilas nisu upislai na semaforu.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO: 

GRUPA A 

Sreda

Steaua Bukurešt - Novi Beograd 5:12

Breša - Sabadelj 11:10

GRUPA B 

Sreda

Dinamo Tbilisi - Pro Reko 9:16

Jug Dubrovnik - Olimpijakos 5:15

GRUPA C 

Utorak

Jadran Herceg Novi - Ferencvaroš 10:17

Crvena zvezda - Jadran Split 12:11

GRUPA D 

Utorak

Vuljagmeni - Marselj 9:12

Špandau - Barseloneta 6:13



tagovi

VK JugVK OlimpijakosVK BrešaVK SabadeljVK Novi BeogradLiga šampiona u vaterpoluVjekoslav KobešćakAlesandro BovoKonstantinos GenidunijasToni PopadićMarko BijačMarton Vamoš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara