(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Breša posle skudeta ostala i bez bronze u Ligi šampiona, Ferencvaroš se treći put zaredom okitio medaljom

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.06.22. | 18:13

Nemanja Ubović i saigrači izbegli drugi poraz od Italijana u Beogradu

Pamtiće Breša duele sa Ferencvarošem u Beogradu kako bi jednoga dana, kada se odnos snaga promeni, udarila Mađarima kamatu i naplatila bol. Drugu godinu u nizu klub iz Budimpešte je na Fajnal-ejtu Lige šampiona u Beogradu tukao Brešu. Pre godinu dana zalupio joj je vrata finala, a sada oduzeo bronzu - 14:12 (5:2, 2:4, 4:2, 3:4).

Glavna premija izmakla je Fradiju. Srebro, pa bronza na finalnom turniru daleko su od lošeg učinka, ali u Mađarskoj ne žele da postanu kolekcionari medalja, već pehara. Taj najvredniji i dalje imaju samo jedan, a za to je najveći krivac Pro Reko. 

Izabrane vesti

Podvukao je Ferencvaroš crtu i ako se izuzme sezona 2018/2019, kada je postao prvak Evrope, bolju dugo nije imao. Vratio je nacionalnu titulu u vitrine, osvojio duplu krunu i pridodao bronzu u Ligi šampiona, dok je Breša posle skudeta ostala i bez trećeg mesta u društvu najboljih. 

Utučeno i bezvoljno izgledala je Breša posle bolnog poraza u polufinalu od Novog Beograda. Pogodak Angelosa Vlahopulosa šest sekundi pre kraja srozao je samopouzdanje izabranicima Alesandra Bova, ubacio ih je u minus fazu, a to se najbolje ocrtavalo na golmanu Petru Tešanoviću.

Crnogorski čuvar mreže dominirao je u grupnoj fazi, vrhunska izdanja ponovio je u četvrtfinalu i polufinalu, u kome je čak i postigao gol za izjednačenje u finišu sa razdaljine od osam metara. A, zatim mu je Grk provukao loptu ispod ruke i na silu ugurao novobeogradski klub u finale. Anestezirano je delovao Tešenović, uostalom kao i ostatak tima. Reakcije su bile spore, odbrana daleko od prepoznatljive, a kod starog lisca Alesandra Bova sve se bazira na njoj. Koristio je trenutke slabosti Ferencvaroš, pumpao je razliku, ali sve što mu je pruženo nije ugrabio. 

(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Napad Breše na početku nije funkcionisao, svima izuzev Borisu Vapenskom i Stefanu Luongu bilo je potrebno vreme da se otkrave i podese nišanske sprave, dok je na suprotnoj strani Marton Vamoš ubacio čuvare u mašinu i uključio centrifugu. Dva ekspresna gola, pa još i dve asistencije da pojača utisak. Lepila se lopta za ruke kapitena Deneša Varge, žabica Danila Merkulova i strela Luke Damontea uhvatili su nespremnog Petra Tešanovića... A, onda - neshvatljiv pad. Kao i u mečevima koji su prethodili duelu za bronzu. 

Kula koju je gradio Ferencvaroš počela je da se urušava, mađarski šampion gubio je dah i nizao isključenja, a Breša je maksimalno profitirala iz takvih situacija. Jakopo Alesijani i srpski reprezentativni centar Đorđe Lazić - postigao tri gola na meču - su pakovali loptu u mrežu, a Vinčenco Dolče je konačno na turniru pokazao kakvu praćku ima. Razdrmao je dalekometnom paljbom iz pozicionih napada italijanskog vicešampiona i da nije bilo Čabe Vigvarija, načisto bi Fradi izgubio konce. 

Podigao je Vigvari saigrače golovima, zaustavio nalet italijanskog vicešampiona i prepustio loptu Silardu Janšiku, koji je postigao dva bitna gola, ali i ubrzo zaradio isključenje. Italijani su materijalizovali prednost u bazenu, prišli na gol zaostatka, da bi eksplozivno dizanje Janoša Feketea i pogodak Nemanje Ubovića definitivno slomio Brešu. Srpski centar nagrađen je stojećim ovacijama i skandiranjem za pobedonosni gol.

BREŠA - FERENCVAROŠ 12:14

/2:5, 4:2, 2:4, 4:3/

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Putniković (Srbija), Cvarta (Holandija)

BREŠA: Tešanović, Dolče 4, Prešuti 1, Bikari, Lazić 3, Vapenski 1, Balzani, T. Đanaca, Alesijani 1, Luongo 1, Di Soma 1, Đito, M. Đanaca.

FERENCVAROŠ: Šakonji, Molnar, Pol, Merkulov 1, Vamoš 2, Ubović 1, Fekete 3, Vigvari 2, Nemet, Varga 1, Janšik 2, Damonte 2, Vogel.

F8 LIGE ŠAMPIONA - FINALE:

Subota

19.30: (2.55) Novi Beograd (6.50) Pro Reko (1.85)

***kvote su podložne promenama  

F8 LIGE ŠAMPIONA - TREĆE MESTO:

Subota

Breša - Ferencvaroš 12:14

F8 LIGE ŠAMPIONA - PETO MESTO:

Subota

Hanover - Barseloneta 10:12

F8 LIGE ŠAMPIONA - SEDMO MESTO:

Subota

Marselj - Jug 15:13


tagovi

VK BrešaVK FerencvarošLiga šampiona u vaterpoluĐorđe LazićNemanja UbovićBoris VapenskiDeneš VargaMarton Vamoš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara