Entoni Džošua (©Reuters)
Entoni Džošua (©Reuters)

Bugarska Kobra pada pred Džošuom

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 14:54

Britanac brani titulu protiv Puleva

Sanja Entoni Džošua da postane apsolutni šampion sveta u teškoj kategoriji profi boksa, ali dalek je put do tog ostvarenja.

Od četiri najveća pojasa, Britanac drži tri, dok je četvrti u vlasništvu Tajsona Fjurija i svi se nadaju i vodi ka tome da dvojica Ostrvljana tokom 2021. ukrste rukavice u borbi na sve ili ništa.

Izabrane vesti

Da bi dobio tu priliku, Džošua će morati barem jednu usputnu prepreku da sruši, a večeras u TSS Areni (23.00) protivnik će mu biti Kubrat Pulev, Bugarin koji je dugo pri vrhu liste najboljih teškaša sveta.

Veliki je favorit tamnoputi britanski as, fantastične građe kao da su ga klesali renesansni majstori. Ali, težak poraz koji je doživeo od Endija Ruiza pre godinu i po dana, kada je ostao bez svih titula i dalje mu je u glavi, što se videlo i u revanšu, koji iako je dobio, nije odradio tako impresivno, pobedio je u velikoj meri jer je Amerikanac došao na revanš sa gotovo 15 kilograma više nego što je imao u prvoj borbi. I opet je izdržao na nogama svih 12 rundi.

Bugarin Kubrat Pulev ima impresivan skor, isto koliko i Džošua – samo jedan poraz. S tim što je Pulev u ringu bio 29 puta, a iz 14 mečeva je izašao kao pobednik nokautom. No, njegovi rivalu nisu bili naročito impresivni. Jedini poraz je doživeo od Vladimira Klička, kada je prvi put probao da se domogne svetske krune. Legendarn Ukrajinac ga je nokautirao u petoj rundi.

Poslednju pobedu Pulev je zabeležio pre godinu dana, odlukom sudija protiv Rajdela Bukera, kojeg je pre mesec dana hrvatski teškaš Filip Hrgović nokautirao u petoj rundi.

Sve kad se stavi na talon, deluje da Kobra nema oružje kojim bi mogao da ugrozi Džošuu, ali ne tako čvrsta brada britanskog boksera uvek ostavlja iznenađenje kao opciju.

Meč će verovatno iz publike posmatrati Tajson Fjuri, a ako sve večeras prođe prema planu Britanaca, onda možda na leto naredne godine dođe i do tog svebritanskog okršaja za apsolutni svetski tron.


tagovi

bokskubrat pulevEntoni Džošua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara