Čačanski stonoteniski klub Borac proslavlja četiri decenije postojanja

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 13:39

Tim povodom svetlo dana ugledaće knjiga „Stoni tenis u gradu na Moravi“!

STK Borac osnovan je 25. 10. 1982. godine u Čačku. Povodom obeležavanja četiri decenije postojanja Borca večeras će biti održana promocija knjige „Stoni tenis u gradu na Moravi“. O samoj promociji i značajnom jubileju razgovarali smo sa predsednikom i trenerom čačanskog kluba.

„Profesor Sveto Marković objedinio je naših četrdeset godina, ali je obuhvatio i period kada je počeo da se igra stoni tenis u Čačku. Dakle, period od 1945. godine. Prvi takmičarski klub bio je STK Železničar, pa STK Autoprevoz, a nakon njih osnovan je Borac. Imali smo dobar materijal, na pisanju smo radili godinu dana i gospodin Marković je sve odlično napisao. Ostavili smo dobar pisani trag za Čačak i sve naše institucije“, ističe predsednik Borca Đorđe Pejak.

Izabrane vesti


U knjizi se mogu pronaći osnivači Železničara, Autoprevoza, naravno i Borca.

„Borac je osnovao moj otac Stanimir Pejak, ali je bio osnivač i ostala dva kluba. Kada je iz Vojvodine došao u Čačak počeo je taj takmičarski deo stonog tenisa u našem gradu. Inače, stoni tenis se igra 75 godina u gradu na Moravi“.

Za zlatni period kluba važe devedesete godine prošlog veka i početak novog milenijuma.

Tada je naš sponzor bio uspešni gigant PKS Lateks, na čelu sa Bracom Anđelićem. Imali smo pomoć od dvojice inostranih igrača i bili veliki klub u tadašnjoj državi. Bili smo pobednici superlige, vicešampioni države, dva puta smo igrali finale plej – ofa. Sada imamo i školu stonog tenisa za devojčice, naravno, i za dečake. Muška ekipa sačinjena je od igrača iz Čačka, a potrudićemo se da se vratimo na elitnu scenu“, konstatuje Pejak.


Promocija knjige počinje u 18.00 sati, a održava se u Kulturnom centru Čačka.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com   


tagovi

stoni tenisBoracČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara