Kadetkinje Srbije (CEV)
Kadetkinje Srbije (CEV)

Caković posle plasmana među osam najboljih: Mora više igračica da se aktivira

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 10:55

Kadetkinje Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igraju protiv Brazila

Kadetkinje Srbije su izborile mesto među osam najboljih ekipa na svetu. Izabranice selektora Cakovića su ostvarile četiri pobede u grupi, a onda su u prvoj eliminacionoj utakmici slavile protiv ekipe Perua. Naredni izazov za mlade odbojkašice u Meksiku biće duel sa selekcijom Brazila večeras od 21 čas po našem vremenu.

Izabrane vesti

Čestitke mojoj ekipi, moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu i da razmišljamo o reprezentaciji Brazila“, rekao je selektor Jovo Caković. „Kratak je vremenski period, ali ono što me interesuje jeste da aktiviram još neke igračice iz mog tima, to jest da imaju učinak... Da bismo prošli među najbolje četiri ekipe, moramo da imamo više raspoloženih igrača u timu“.

Na meču osmine finala najefikasnija u našem timu bila je Ksenija Tomić sa 19 poena. Pratila je Hena Kurtagić sa 14, dok je treća dvocifrena bila Vanja Ivanović sa deset. Jovana Zelenović je upisala šest, a Nina Mandović i Iva Šućurović po pet.

Verujem da ćemo svakog dana biti sve bolje i bolje“, rekla je Iva Šućurović. „Mogle smo da dobijemo utakmicu maksimalnim rezultatom, ali pobeda je pobeda. Ako budemo u našem najboljem izdanju protiv Brazila, verujem da ćemo proći u polufinale“.

Dizač i kapiten Srbije Nina Mandović nije bila zadovoljna izdanjem ekipe, ali je srećna zbog pobede.

Bile smo malo umorne i fizički i psihički, nadam se da možemo bolje da odigramo protiv Brazila. Kada smo izgubile treći set, uspele smo da promenimo energiju. Mi možemo brzo da se resetujemo, tako da sada treba samo da spremimo pravu strategiju i da se pripremimo za naredni meč“, zaključila je Mandovićeva.

Ukoliko Srbija slavi protiv Brazila, u polufinalu će se sastati sa pobednikom utakmice u kojoj će snage odmeriti odbojkašice Rusije i Poljske.


SVETSKO PRVENSTVO ZA KADETKINJE – četvrtfinale

18.00: Rusija – Poljska

21.00: Brazil – Srbija

00.00: Italija – Rumunija

03.00: Turska – SAD


tagovi

ženska kadetska odbojkaška reprezentacija SrbijeJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara