Odbojkašice Dinama (CEV)
Odbojkašice Dinama (CEV)

Česi nisu dali vize Rusima, Dinamo poražen službenim rezultatom

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.02.22. | 20:04

Tim ostao u Moskvi jer čak pet članova stručnog štaba nije dobilo odobrenje za ulazak u drugu zemlju

Sasvim neobična situacija dogodila se u odbojkaškoj Ligi šampiona. Ruski Dinamo je poražen službenim rezultatom - 3:0 od ekipe Libereca, jer nije otputovao u Češku. A za takav potez se odlučio jer čak pet članova stručnog štaba nije dobilo vizu za ulazak u tu zemlju. Češka ambasada je odbila da izda vize petorici zaposlenih uz obrazloženje da "ne postoji osnov za njihov ulazak u Češku".

Moskovski klub se obratio CEV-u, želeli su ili da dobiju pomoć u dobijanju viza ili da odlože meč, pošto nisu mogli da odlete na utakmicu sa smanjenom delegacijom. Međutim, CEV je poslao odgovor da utakmica neće biti odložena, a da će Dinamo biti poražen službenim rezultatom. Iz kluba su istakli da su im čelnici evropskog takmičenja rekli da razumeju njihovu situaciju, ali da su još prilikom žreba u septembru znali gde sve gostuju i da su već tada mogli da zatraže češke vize.

Izabrane vesti

Dinamo posle pet kola zauzima drugo mesto u grupi C sa skorom 3-2. Češki Liberec je četvrtoplasirani sa jednim trijumfom i četiri poraza.


tagovi

OK Dinamo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara