Dušan Vasić (©Starsport)
Dušan Vasić (©Starsport)

Četiri Zvezdine kombinacije za osminu finala: Vašaš najgora opcija

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 13:39

Drugu godinu zaredom bi srpska kolonija iz Mađarske mogla da bude rival crveno-belima u Kupu Evrope

Prvi presek napravljen je na međunarodnoj vaterpolo sceni. Novi Beograd, Pro Reko, Ferencvaroš, Barseloneta, Breša, Olimpijakos, Jadran Split i Marselj boriće se za titulu u Ligi šampiona. Osam klubova spustilo se u drugorangirano evropsko takmičenje, među njima je i Crvena zvezda, koja je dobila potencijalne rivale za nokaut fazu Kupa Evrope.

Crveno-beli su zauzeli treće mesto u grupnoj fazi Lige šampiona i na taj način obezbedili status nosioca na žrebu za osminu finala. Biće smešteni u prvi šešir zajedno sa dubrovačkim Jugom, Sabadeljom i Špandauom, ali neko iz tog kvarteta dobiće ozbiljnu kosku.

Izabrane vesti

Četiri su kombinacije i Vašaš će svakome biti najgora opcija. Neko će se “usrećiti”. Drugu godinu zaredom bi srpska kolonija iz Mađarske, na čijoj klupi je Slobodan Nikić i za koju nastupaju Strahinja Rašović, Sava Ranđelović i Nikola Dedović, mogla u Kupu Evrope da bude rival crveno-belima. Potencijalni protivnici su i italijanska Ortiđa, mađarski BVSC i francuski Turkoan, čiju kapicu nosi Branislav Mitrović.

Vašaš je prethodne sezone eliminisao ekipu Aleksandra Filipovića, kasnije i Šabac, i osvojio titulu. Da nije bilo promena u formatima dva elitna klupska takmičenja i novog sistema bodovanja, igrao bi Ligu šampiona. Ove sezone je u grupnoj fazi podbacio dva puta, izgubio je od Honveda na peterce i Savone, potisnuo ga je italijanski klub u četvrti šešir.

Žreb za osminu finala održaće se 15. decembra, a dvomeči će biti igrani 8. i 23. marta. Četvrtfinalni dueli su na programu 6. i 27. aprila, a četiri najbolja tima igraće na završnom turniru Kupa Evrope i boriti se za evropski trofej 17. i 18. maja.

ŽREB ZA OSMINU FINALA KUPA EVROPE:

PRVI ŠEŠIR: Crvena zvezda (Srbija), Jug Dubrovnik (Hrvatska), Sabadelj (Španija), Špandau (Nemačka)

DRUGI ŠEŠIR: Jadran Herceg Novi (Crna Gora), Vuljagmeni (Grčka), Steaua Bukurešt (Rumunija), Dinamo Tbilisi (Gruzija)

TREĆI ŠEŠIR: Primorje (Hrvatska), Savona (Italija), Barselona (Španija), Panionios (Grčka)

ČETVRTI ŠEŠIR: Vašaš (Mađarska), Ortiđa (Italija), BVSC (Mađarska), Turkoan (Francuska)


tagovi

LEN Kup EvropeVK Crvena zvezdaVK JugVK PrimorjeVK Jadran Herceg Novi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara