Slavlje Jedinstva (©MN Press)
Slavlje Jedinstva (©MN Press)

Čišćenje u finalu! Cakovićeva tvrđava neuzdrmana ove sezone, slavi se tripla kruna u Pazovi

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 20:21

Jedinstvo dominantno došlo do trećeg trofeja, TENT gotovo ponižen

Odbojkašice iz Stare Pazove ostaju na tronu - nisu dale da ih neko zameni na postolju! Ostala je ove sezone neuzdrmana Cakovićeva tvrđava, pa večeras šampionke zajedno sa navijačima proslavljaju triplu krunu. Prošla sezona bila je sjajna, istorijska za ovaj klub... A pokazalo se da Branka Tica i drugarice mogu još više, još bolje. U sva tri domaća takmičenja - niko im nije mogao ništa.

U finalnoj seriji Jedinstvo je počistilo TENT u tri meča. Na prva dva dozvolile su Obrenovčankama da uzmu po jedan set, a večeras nisu ni to - 3:0 (25:14, 25:21, 25:18). Žakićev tim nije bio dostojan rival, gotovo je ponižen u finalu... Iako se između ove dve ekipe očekivala velika borba, baš kao što je to bio slučaj u finalu Kupa koja je završeno tek posle taj-brejka, ovog puta na terenu je postojao samo jedan tim.

Izabrane vesti

Za sve su se pitale Pazovčanke - od prvog do poslednjeg poena ove serije. Imale su i one padove, ali sve ti krizni momenti bili su kratkotrajni... Posle izgubljenih setova vraćale su se još jače. Danas su ostavile protivnika na 14 poena u prvom setu - već tada je bio jasno da su izašle na teren da sa svojim navijačima proslave titulu, da apsolutno neće dozvoliti da se sezona nepotrebno produži.

Sve je počelo u oktobru kada je kapiten Milica Medved podigla pehar namenjen pobedniku Superkupa. Nastavilo se odličnim partijama u prvenstvu i Kupu Srbije, a usput su skupljale iskustvo u Ligi šampiona i CEV Kupu. U ligaškom delu domaćeg šampionata Pazovčanke su se saplele samo protiv Radničkog sredinom februara, ali to je defnitivno bio samo jedan loš dan. U finalu kupa Jedinstvo je u veoma dramatičnom meču srušilo TENT i tako ga žestoko poremetilo. Žakićeva ekipa deluje kao da se do večeras nije oporavila od tog poraza.

U plej-ofu Cakovićeva ekspedicija je dominirala... Kako je igrala tokom sezone, tako je odigrala i večeras. Milica Medved i Jovana Punišić su bile zadužene za dobru odbranu i prijem, naravno i za dobru energiju. Marija Miljević je dirigovala onako - šampionski. Ostale su blistale u napadu, bile sigurne na bloku, opasne na servisu... Branka Tica je bila pravi vođa, pratile su je Minja Osmajić, Mina Dragović, Ivana Nedeljković i Tamara Miljević.

Bile su sigurne i pune samopouzdanja - sve što su do sada prikazale učinilo je da se osećaju prilično moćno na terenu. Videlo se to u svakom njihovom potezu... Pokušao je Žakić nešto izmenama da uradi, ali stanje na terenu se nije menjalo. U drugom setu je bilo malo neizvesnije, ali u prvom i trećem nije bio drame ni na trenutak.

Branka Tica je bila najbolji akter sa 19 poena (napad 36-17, 47 odsto), Minja Osmajić je upisala 14, Ivana Nedeljković deset, Mina Dragović devet, a Tamara Miljević sedam. Na drugoj strani jedina dvocifrena bila je Mina Mijatović, koja je postigla 12 poena.

FINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Jedinstvo - TENT 3:1

TENT - Jedinstvo 1:3

Jedinstvo - TENT 3:0


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaOK TentSuperliga Srbije u odbojciJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara