Andrej Trnavac (©MN Press)
Andrej Trnavac (©MN Press)

Crno-beli na pragu trećeg kola EHF kupa, Trnavac spustio roletnu, Zečević torpedovao Farane

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 20:38

Rukometaši Partizana na Banjici dobili H71 sa 27:21 u prvom meču drugog kola. Revanš u nedelju, takođe u Beogradu

Rukometaši Partizana blizu su trećeg kola EHF kupa posle pobede na Banjici protiv predstavnika Farskih Ostrva, H71 sa 27:21. Četa Darija Krželja bila je na ovom meču nominalni domaćin, jer su Farani pristali da obe utakmice drugog kola igraju u Beogradu. Revanš u nedelju trebalo bi da bude formalnost za srpskog vicešampiona.

Nisu crno-beli ponovili tako dobru partiju kao protiv Crvene zvezde u večitom derbiju pre šest dana, ali su bili dovoljno dobri da slome otpor tima sa severa Evrope. Blistali su bekovi Partizana, kapiten Nikola Zečević sa devet golova i levoruki Uroš Kojadinović sa sedam.

Izabrane vesti

Fenomenalna na golu bio je Andrej Trnavac koji je imao 21 odbranu, procenat uspešnosti od više od 50 odsto. Na crti je odličan bio Ivan Mićić sa četiri gola, dok je nešto slabiji od očekivanog bio Stefan Petrić koji se samo dva puta upisao u listu strelca iz sedam pokušaja.

Kod Farana odličan je bio talentovani srednji bek Roi Elefsen Skipagota, koji je blistao i letos na juniorskom Evropskom prvenstvu u Portugaliji. Postigao je osam golova, doduše, šutirao je čak 19 puta. Tri pogotka delo su Sunija Dalsgarda. Golman Aleksander Martinsen imao je 12 uspešniih intervencija.

Blizu plasmana u narednu rundu najslabijeg evropskog takmičenja su u rukometaši Vojvodine i Dinama iz Pančeva koji u subotu igraju revanše protiv italijanskih klubova Briksena i Konversana.



tagovi

RK PartizanNikola ZečevićEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara