Ivan Mićić i Vael Trabelsi (©srl.rs)
Ivan Mićić i Vael Trabelsi (©srl.rs)

Crno-beli udaraju na strašnog Palmarsona, Pančevci puni samopouzdanja pred dolazak Lala

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.10.23. | 09:51

EHF kup: Partizan večeras (20.30) na Islandu protiv Hafnarfjerdura, dok će Dinamo pred svojim navijačima u dvorani Strelište da odmeri snage sa holandskim Volendamom

Srbija ima tri predstavnika u EHF kupu, najslabijem evropskom rukometnom takmičenju koje je prošle sezone nadmoćno osvojila Vojvodina. Metaloplastika se bez borbe plasirala u treće kolo jer je prvak Kipra Anortozis Famagusta suspendovan na godinu dana zbog izgreda navijača u Velenju prošle godine.

Danas će na parket da izađu preostala dva srpski predstavnika, Partizan i Dinamo iz Pančeva. Vicešempion Srbije ima teži zadatak, dvomeč sa islandskim Hafnarfjerdurom, dok će ekipa iz Banata da odmeri snage sa holandskim Volendamom.

Izabrane vesti

Crno-beli će večaras (20.30) u Rejkjaviku pokušati da izbore što bolji rezultat pred revanš naredne nedelje na Banjici. Neće biti lako timu Đorđa Ćirkovića da prođe ovu prepreku. Ovo leta redove Hafnarfjerdura pojačao je jedan od najboljh igrača ove zemlje u prethodnoj deceniji Aron Palmarson. Sjajni levi bek je igrao za najveće klubove u Evropi. Branio je boje Kila, Vesprema, Barselone i Olborga. Pomalo iznenađujuće u 32. godini rešio je da se vrati u otadžbinu i tu završi karijeru.

20.30: (1,20) Hafnarfjerdur (11,0) Partizan (5,60)

Islanđani gaje tipičan skandinavski sitl rukometa, sa mnogo trčanja, šuteva, brzog centra, kontri... Partizan i dalje ima problem s povredama. Trener Ćirković ne može da računa na čak četvoricu bekova, teže povređenih kapitena Nikole Zečevića i Luku Barjaktarovića, kao i Veljka Popovića i Nikolu Kovačevića.

Nemanja Jović (©srl.rs)Nemanja Jović (©srl.rs)

Moraće da povuku oni najbolji, Uroš Kojadinović, Nemanja Peštić, Mladen Šotić i Ivan Mićić. Golman Dimitrije Jelić je sve bolji. Rukometaši Partizana u četvrtak uveče doputovali su na Island. Protivnik crno-belih je u dobroj formi i ne zna za poraz na poslednjih šest utakmica, ali desno krilo Nemanja Jović poručuje da su spremni i puni pozitivne energije pred prvi evropski izazov ove sezone.

Idemo na pobedu, želimo da ostvarimo što bolji rezultat pred revanš u Beogradu i tako olakšamo sebi posao kod kuće. Hafnarfjerdur je dobra ekipa i očekuje nas težak meč, ali došli smo sa ciljem da pobedimo i tako ćemo se postaviti. Istina je da nam povrede prave veliki problem, ali na terenu ginemo jedan za drugog i nikada nam nije manjkalo energije i motivacije da Partizan predstavimo u najboljem svetlu. U derbiju protiv Crvene zvezde smo stvarno dali svoj maksimum i ta utakmica je pokazatelj koliko nam znači podrška navijača. Dali su nam dodatnu energiju i zato ih pozivam da nas podrže u revanšu, da zajedno izborimo plasman u narednu rundu“, istakao je Jović.

Dinamo je počeo sezonu porazom u derbiju u Novom Sadu od Vojvodine, a onda je četa Dragana Markovića vezala pet pobeda u Superligi Srbije. Forma je u usponu, novajlije su sve bolje, povremeni reprezentaivac Srbije Miloš Grozdanić i Tunišanin Vael Trabelsi koji su poslednji stigli u grad na Tamišu. U dvorani Strelište, uz slobodan ulaz, danas (18.00) dolazi holandski Volendam.

Dragan Marković (©srl.rs)Dragan Marković (©srl.rs)

Trener Marković zadovoljan jeizdanjima svojih igrača u poslednje vreme. Pančevci su u prvom kolu teže od očekivanog eliminisali italijanski Merano.

“Imali smo dobre pripreme, svi su bili zdravi, osim Čelice koji je imao probleme nedelju, dve. Povrede su nas mimoišle letos. U hodu smo se pojačavali, zadovoljan sam kako su se novajlije uklopile. Ide sve to bolje, baš kako treba”, rekao je Marković za Mozzart Sport.

Volendam je nepoznanica. Holandski klubovi ne prate trend reprezentacije Lala koja je sve bolja i redovni učesnik velikih takmičenja.

Gledali smo snimke njihovih utakmica, dobro smo ih analizirali. Imaju odlične bekove, golman im je takođe dobar. Radi se o tradicionalnom klubu. Holanđani napreduju, njihova reprezentacija poslednjih godina ima odlične rezultate. Neće biti lako, ali neće biti ni njima s nama. U dobrom smo ritmu, pobede u domaćem prvenstvu su sigurno dale elan pred Evropu".

18.00: (1,15) Dinamo Pančevo (12,0) Volendam (6,75)

Prošle sezone je Dinamo prošao tri kola. Prezimeo je u Evropi. Ambicije su i ove sezone velike u EHF kupu.

Želimo da pobeđujemo. U Evropi treba i malo sreće, da vam se otvori žreb. Sada nas očekuje ritam sreda-nedelja. Odigrali smo odličnu utakmicu u Kragujevcu, nisam nezadovoljan ni mečom u Novom Sadu iako smo poraženi. Taj duel je došao posle gostovanja u Italiji, kada smo imali nekoliko bolesnih igrača. Protiv Jugovića u sredu je bilo malo problema. Mučili smo se, možda smo olako ušli u taj meč, samo smo krivi što smo dozvolili neizvesnu utakmcu. Vodili smo tri do četiri razlike, ali nismo na vreme prelomili meč”, zaključio je iskusni strateg Pančevaca.

EHF KUP – 2. KOLO (PRVE UTAKMICE)

Subota

15.00: Rihiman Koks – Bern

15.00: Spor Toto – Budućnost

16.00: (3,60) Viljandi (8,50) Krka (1,40)

16.30: (1,75) Vestmaneja (8,00) Diferdanž (2,45)

17.00: (3,15) Lovošice (8,50) Tatran Prešov (1,50)

17.00: (13,0) Sviesa (18,0) Bregenc (1,05)

18.00: (1,65) Karvina (8,00) Fajvers (2,70)

18.00: (1,15) Dinamo Pančevo (12,0) Volendam (6,75)

18.00: (6,75) Polva Serviti (12,0) Valur (1,15)

18.30: Sasari – Olimpijakos

19.00: Eš – VIF

19.00: (3,60) Fasano (8,50) Brno (1,40)

19.00: Karjeng – Motor

19.00: Leotar – Dobeles Tenaks

19.00: (1,65) Linc (8,00) PAOK (2,70)

19.00: Sesvete – Kur

20.15: (1,65) Bošolt (8,00) Dragunas Klaipeda (2,75)

20.30: (1,20) Hafnarfjerdur (11,0) Partizan (5,60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

EHF kupEHFRK Dinamo PančevoRK PartizanDragan MarkovićĐorđe Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara