Crna Gora (©Reuters)
Crna Gora (©Reuters)

Crnogorci se hrabre pred derbi: Mlađi smo i spremniji od Srbije

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.02.24. | 21:51

„Imamo i bolje plivanje“, tvrdi Miroslav Perković

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u padu od Olimpijskih igara u Tokiju na kojima je osvojila zlato. Smena generacija ne ide najbolje, tako da Delfini još nisu izborili ni vizu za Igre u Parizu.

Da je Srbija postala „zmaj od papira“ za rivale govore i izjave vaterpolista Crne Gore pred sutrašnji (15.30) jako bitni okršaj u grupi na Svetskom prvenstvu u Dohi. Pobednik će osvojiti prvo mesto i proći direktno u četvrtfinale. Samim tim će i viza za Pariz biti na dohvat ruke.

Izabrane vesti

„Srbija je individualno vrhunska ekipa, ima nekoliko igrača svetske klase, ali mislim da smo mi mlađi, poletniji i spremniji od njih. Mislim i da imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju između sebe. Našu prednost bih tražio u timskom duhu i želji. Mislim da imamo realne i dobre šanse", istakao je Miroslav Perković, centar crnogorskog tima.

Jednako od optimizma puca i Dušan Matković.

„Imaju nekoliko izuzetnih pojedinaca, a naš cilj je pre svega da njih zaustavimo. Isto tako smatramo da Srbija ne bi trebalo da parira našem ritmu ako sve bude kako treba. Idemo korak po korak", poručio je Matković.

Srbija je u prvom kolu Svetskog prvenstva u Dohi pobedila Japan sa 17:10, dok je Crna Gora na peterce savladala SAD sa 16:15.


tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija Crne GoreSvetsko prvenstvo u vaterpoluMiroslav PerkovićDušan Matković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara