Nemanja Grbović, pivotmen Crne Gore (©Reuters)
Nemanja Grbović, pivotmen Crne Gore (©Reuters)

Crnogorci veruju u novo čudo, korona desetkovala Holanđane

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.01.22. | 11:25

Evropsko prvenstvo za rukometaše: Danska kolo pre kraja rešava pitanje ulaska u polufinale. Sokolovi udaraju na olimpijske šampione iz Tokija Francuze, koji su šokirani posle debakla protiv Islanđana. Lale ostale bez prvog strelca šampionata Kaja Smitsa

Bitka za polufinale u Grupi 1 u Budimpešti na Evropskom prvenstvu za rukometaše. Danska, dvostruki uzastopni šampion sveta, na pragu je druge faze, dok bi Francuska i Island trebalo da odluče o drugom putniku. Teoretske šanse imaju i Crna Gora i Holandija, dva hita ovog prvenstva.

Galski petlovi su posle četiri vezane pobede šokirani pre dva dana u duelu sa oslabljenim Islandom. Ribari su održali čas rukometa Nikoli Karabatiću i drugovima iako su igrali bez pet-šest najboljih igrača, između ostalih i bez asa Olborga Arona Palmarsona. Pobeda protiv Crne Gore je biti ili ne biti večeras (20.30) u prestonici Mađarske. Zbog korone na klupi neće sedeti selektor Gijom Žil.

Izabrane vesti

Francuzi su ranjivi. Četa Zorana Roganovića je već napravila dosta, dobila Sloveniju i Hrvatsku, a sada ide po novo čudo. Olimpijski šampion je pokazao da nije nepobediv. Nema predaje u redovima Sokolova.

"To je selekcija koja takođe ima puno problema, mnogo je igrača van tima, selektor takođe. Odgovaraju nam njihovi stil i ritam. Insistiraju već duže vreme na fizičkoj igri, ali mislim da imamo igrače da se odupremo svakoj ekipi i igramo rukomet kakav mi hoćemo. Siguran sam da će biti baš fizički jaka utakmica. Nema ni govora o padu ili gubljenju koncentracije“, istakao je Roganović, prenose Vijesti.

20.30: (11,0) Crna Gora (16,0) Francuska (1,07)

Trikolori će biti lišeni usluga srednjeg beka Kentina Maea, najboljeg igrača Francuske na meču protiv Srbije. As Vesprema je dobio pozitivan test pre dva dana.

Korona je zasekla i Holanđane, najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva. Posle pobede nad Crnom Gorom novi pozitivni nalazi. U izolaciju su ranije morali selektor Ričardson, Šunaker, Bumhuver, Slajters, Šelekens, Ravenbergen, Velde i trener golmana Geri Eijlers. Ovom spisku su se u nedelju ujutru pridružili i najbolji strelac dosadašnjeg toka turnira, as Magdeburga, desni bek Kaj Smits (43 gola), pivotmen Samir Benganem i Jasper. Danska nema problema sa zaraženim igračima, pa bi trijumfom protiv Lala (18.00) kolo pre kraja obezbedila polufinale.

18.00: (1,01) Danska (25,0) Holandija (22,0

Hrvatska nema šanse za polufinale, igra za čast protiv Islanda (15.30). Ribari bi trijumfom protiv Kauboja stigli na prag borbe za medalju. Posle brojnih zaraženih igrača, selektor Hrvata Hrvoje Horvat ne može da računa i na povređenog veterana na golu Mirka Alilovića. On je završio šampionat Starog kontinenta.

15.30: (1,45) Island (8,50) Hrvatska (3,40)

----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE, DRUGA RUNDA – 3. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 1 (BUDIMPEŠTA)

15.30: (1,45) Island (8,50) Hrvatska (3,40)

18.00: (1,01) Danska (25,0) Holandija (22,0)

20.30: (11,0) Crna Gora (16,0) Francuska (1,07)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

GRUPA 2 (BRATISLAVA)

Poljska - Rusija 29:29 (13:12)

Nemačka - Švedska 21:25 (10:12)

Španija - Norveška 23:27 (11:14)



tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometurukometna reprezentacija crne goreRukometna reprezentacija DanskeRukometna reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara