Ivica Jevtić (©MN Press)
Ivica Jevtić (©MN Press)

Crvena zvezda zaustavljena u Pazovi, Karađorđe pokazao da je spreman za plej-of

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 23:24

Jedinstvo srušilo lidera i ostavilo šansu da uđe u razigravanje, borba za prvu poziciju i dalje otvorena

Iznenađenje dana dogodilo se u Staroj Pazovi. Domaći odbojkaši Jedinstva naneli su poraz posle pet setova lideru Crvenoj zvezdi u 20. kolu Superlige Srbije - 3:2 (25:23, 20:25, 25:19, 21:25, 15:12).

Ovakav rezultat ostavio je Pazovčane i dalje u trci za plej-of, a ujedno je ostavio borbu za prvu poziciju potpuno otvorenu.

Izabrane vesti

Jedinstvo je do trijumfa vodio nekadašnji odbojkaš Crvene zvezde - iskusni Goran Bjelica. On je zabeležio čak 27 poena, uz odlične procente napada 34-21 (62 odsto). Odservirao je pet as servisa i upisao i jedan blok. Srećko Ristić je doprineo sa 18 poena, dok je Tomo Micić ovog puta stao na 13.

U sastavu Crvene zvezde najefikasniji bio je Aleksandar Stefanović sa 19 poena (napad 13-10, pet blokova, četiri asa). Dušan Nikolić je zabeležio 18, a Omar Ahmed 16.

Kad je taj-brejk u pitanju - Jedinstvo je napravilo prevagu zahvaljujući boljim servisima, sigurnijim napadom i prijemom. Korektor Zvezde Nikolić je zaustavljen, prošao je jednu loptu od šest, a na drugoj strani su Bjelica i Ristić bili gotovo nezaustavljivi.

Zvezda na prvom mestu sada ima skor 15-5, a u naredna dva kola je čekaju dueli sa Partizanom i Karađorđem. I dalje joj prvi pratioci dišu za vratom, tako da će verovatno morati da dobije oba duela ukoliko želi sa prve poziciju u plej-of.

Jedinstvo je 11. sa skorom 7-13, a i dalje ima šansu da ugrozi Ribnicu, Takovo, Mladi radnik i Niš. U poslednja dva kola igraće sa Ribnicom i Partizanom.

Važnu pobedu je večeras zabeležila i ekipa Karađorđa protiv Niša - 3:0. Pokazali su momci iz Topole da su spremni za plej-of bitke. Došli su do učinka 13-7 i u odličnom raspoloženju dočekuju poslednje dve runde. Rivali će im biti Takovo i Crvena zvezda, a postoji šansa da dođu čak i do drugog mesta.

Tim Nevena Majstorovića je do trijumfa protiv Niša vodio Alija Bekrić - najbolji igrač Superlige u februaru. Upisao je 14 poena, a pratili su ga Nikola Vujović i Miloš Nadaždin sa po deset.

U poraženom taboru najbolji je bio Aleksa Šarović sa devet, dok je Đorđe Kitanović stao na osam. Niš je trenutno na desetom mestu sa skorom 8-12. I dalje može da stigne do razigravanja, ali samo ukoliko napravi velika iznenađenja u foto-finišu. Protivnici u poslednje dve runde Svetozarevićevoj četi su Spartak i Radnički.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

20. kolo

Ribnica - Borac Starčevo 3:0

Vojvodina - Radnički 1:3

Subota

Mladi radnik - Spartak 3:0

Niš - Karađorđe 0:3

Jedinstvo - Crvena zvezda 3:2

Nedelja

18.00: Takovo - Partizan


tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK Crvena ZvezdaOK JedinstvoOK KarađorđeOK Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara