Mikel Hansen (©Reuters)
Mikel Hansen (©Reuters)

Da li je ovo poslednje EP za velikog Mikela Hansena?

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.01.24. | 13:46

Danski bombarder ostavio mogućnost da uskoro kaže kraj reprezentaciji

Veliki Mikel Hansen, verovatno najbolji šuter svih vremena, vratio se proteklog leta na rukometne terene posle šest meseci pauze zbog depresije. Posle trećeg vezanog zlata za Dansku na Svetskom prvenstvu u Stokholmu krajem januara prošle godine, odlučio je da se privremeno povuče. Na radost ljubitelja rukometa opet je onaj stari u dresu Olborga, ali sa 36 godine već počinje da razmišlja o kraju karijere.

Pre start Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a svetski prvak je u grupi u Minhenu sa Portugaljom, Češkom i Grčkom, danski bombarder je za dr.dk rekao da bi ovo moglo da mu bude poslednje Evropsko prvenstvo u nacionalnom dresu.

Izabrane vesti

Naravno da počinjem da razmišljam koliko dugo mogu da nastavim da igram, mogu li da održim taj nivo i da li imam motivaciju i posvećenost koja je potrebna”, rekao je Hansen.

Na pitanje da li misli da mu je ovo poslednje Evropsko prvenstvo, naredne je 2026. godine, Hansen je potvrdno odgovorio.

Verovatno bi moglo da bude”.

20.15: (1,12) Danska (13,0) Norveška (7,75)

On je osvojio sve sa reprezentacijom. Danska kao šampion sveta je izborila Olimpijske igre u Parizu. Hansen se krajem jula vraća u Grad svetlosti gde je 10 godina igrao za Pari Sen Žermen. Početkom 2025. igra se Svetskog prvenstva koje će se, između ostalog, da igra u Danskoj i gde četa Nikolaja Jakobsena juri četvrto vezano zlato. To bi i mogao da bude kraj reprezentativne karijere za levog beka Olborga.

Nije još u redu da pričam o tome. Ali verovatno ću u nekom trenutku doći do toga da moram da odlučim. Ako osećam da ne mogu više da doprinesem timu, onda se podrazumeva da ću reću da je kraj. Nisam dogurao toliko daleko u razmišljanju kada želim da prestanem da igram za reprezentaciju. Sve je u osećaju. Ako osetim da je sada zaista ispravno da se sledeći put ne pridružim nacionalnom timu, onda je u redu da to kažem”.

Mikel Hansen je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu, najsjajnije olimpijsko odličje u Riju 2016 i tri puta je bio najbolji na Svetskom prvenstvu i to u nizu. Bio je najbolji strelac EP, SP i Olimpijskih igara.

Fokus je sada na šampionatu u Nemačkoj koje kreće naredne nedelje.

I dalje mislim da mogu da doprinesem reprezentaciji. Nadam se da i ostali misle tako. Radujem se, kao i svaki put. Sjajno je biti deo ovog tima, gde je nivo tako visok i atmosfera odlična. Čast je predstavljati svoju zemlju, a posebno u reprezentaciji kao što je naša, gde je konkurencija paklena".

Odricanja su velika.

Naravno, nije lako biti odsutan tako dugo kada imate decu. Ali sve ima smisla kada igrate za ovakav tim”, zaključio je Hansen.

Danska prvu utakmicu u grupi igra protiv Češke 11. januara. Pre šampionata, tim selektora Nikolaja Jakobsena igraće tri test meča u Zlatnoj ligi u Danskoj. Prvi rival je Norveška danas, sledi Egipat u subotu i Holandija u nedelju.


tagovi

Mikel Hansenep u rukometuRukometna reprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara