Aleksa Ukropina (©MN Press)
Aleksa Ukropina (©MN Press)

Debakl Kragujevčana na Poljudu! Nije to više onaj tim...

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 20:23

Veliko je pitanje i može li Radnički bolje od onoga što trenutno prikazuje u skraćenoj rotaciji

Trebalo je da bude derbi za treće mesto, da pršti u bazenu i bude dramatično – ništa od toga u Splitu nije viđeno. Postojao je samo jedan tim, na Poljudu je igrao samo Jadran. Doživeli su Kragujevčani težak poraz u Dalmaciji, jedan od najteži otkako se klub izdigao, počeo da osvaja trofeje i igra bitnu ulogu u evropskim takmičenjima. Jadran ga je deklasirao – 15:3!

Radnički se nosio sa Olimpijakosom u Ligi šampiona, isputio je pobedu i činilo se pre nekoliko dana da bi i u krnjem sastavu i te kako mogao da se nosi sa svima. Bila je to varka. Kada Kragujevčani ne budu igrali na svaka tri ili četiri dana, verovatno će i biti u stanju da ponovo odigra vrhunski meč. Ali, dva zaredom – teško! I veliko je pitanje može li bolje u paklenom ritmu od onoga što je prikazao u skraćenoj rotaciji.

Izabrane vesti

Uroš Stevanović ima strahovite probleme, jer je ostao na samo jednom klasičnom sidrašu. Koliko god da Josip Vrlić igra na visokom nivou, ne može hrvatski gorostas sam da iznese utakmicu na liniji dva metra, da pliva napred i nazad, te pokriva veliki raspon. Ne bi mogli ni drugi. Rivali će tek u narednom periodu to eksploatisati.

Ostao je kragujevački klub bez Marka Radulović, ostao je i bez Nemanje Vica, i to je počelo da se odražava. Možda i više sada, nego što je isprva. Umor je zasigurno sustigao Kragujevčane, nema više Uroš Stevanović onu dubinu... A, danas su u problem sa faulovima ušli i Nemanja Stanojević i Vuk Drašković, pa je Jadran mogao da bira kako će do gola srpskog vicešampiona.

Uživali su vaterpolisti Jadrana na „Poljudu“ dok je Radnički patio. Mučili su se gosti sa realizacijom, postigli svega tri gola i slabo šta su uspeli da odbrane. Briljirao je i Mate Anić, hrvatski golman sakupio je čak 12 odbrana! I osujetio je sve pokušaje rivala da uhvati priključak i bar malo učini utakmicu interesantnijom. Kompletan tim Jura Marelje igrao je na visokom nivou i jedino se Jerko Marinić Kragić, prva haubica splitskog kluba, nije upisao među strelce.

Niko kod Jadrana nije odskočio. Rino Burić, Anđelo Šetka, Luka Bukić i Marino Čagalj dali su po dva gola i zapravo je Mate Anić – inače rezervni golman i zamena Ivanu Marceliću – bio centralna figura susreta. Jadran je obišao Radnički i sada je još jasnije: kao i protekle sezone će se iste ekipe naći na finalnom turniru regionalne lige.

Još samo da Novi Beograd i Jug odluče gde će se završnica održati – Beogradu ili Dubrovniku.

RASPORED ČETVRTOG (POSLEDNJEG) TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA DUBROVNIK:

Četvrtak

Jadran HN - Novi Beograd 10:13

Mladost - Primorac 12:11

20.30: Šabac - Jug Dubrovnik

Petak

17.00: Mladost - Jadran HN

18.45: Jug Dubrovnik - Novi Beograd

20.30: Primorac - Šabac 

Subota

09.30: Novi Beograd - Primorac

11.15: Mladost - Jug Dubrovnik

13.00: Jadran HN - Šabac 

GRUPA SPLIT:  

Četvrtak

Partizan - Solaris 12:8

Jadran ST - Radnički 15:3

20.45: Crvena zvezda - Mornar 

Petak

17.15: Crvena zvezda - Jadran ST

19.00: Mornar - Partizan

20.45: Radnički - Solaris 

Subota

10.00: Radnički - Mornar

11.45: Solaris - Crvena zvezda

13.30: Jadran ST - Partizan



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK RadničkiVK Jadran Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara