Gavril Subotić (©MN Press)
Gavril Subotić (©MN Press)

Debitanti pucaju od samopouzdanja: Tek ćemo pokazati koliko možemo, imamo kvalitet i nadamo se zlatu

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.06.22. | 13:57

„Došlo je vreme da ponovo budemo u finalu i ove godine definitivno imamo ekipu za to“

Na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj za Srbiju će na najvećem takmičenju debitovati Gavril Subotić, Nikola Lukić i Marko Radulović. Nagradio ih je selektor Dejan Savić pozivima za izrsnu sezonu na individualnom planu – prvotimci Radničkog imali su ih i na nivou kluba, osvojen je Kup Srbije – uvrstio ih je među 13 putnika za Segedin i Budimpeštu.

Uoči puta na Svetsko prvenstvo debitanti pucaju od samopuzdanja, veruju da mogu ići putem kojim je išla zlatna generacija srpskog vaterpola i da je došao trenutak da posle sedam godina Srbija ponovo bude u finalu, samim tim bori se i za zlato.

Izabrane vesti

Gavril Subotić jedini je predstavnik Crvene zvezde u državnom timu, dug niz godina je u sistemu i pod lupom Dejana Savića, još otkako je svojevremeno stigao u Partizan i odlučio da igra za Srbiju, ali će na najvećim takmičenjima debitovati tek sada.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam napokon ušao u tih 13 igrača koji će se boriti na Svetskom prvenstvu za Srbiju. Mislim da ova ekipa uprkos smeni generacija ima kvalitet da nastavi putem kojim su išle prethodne“, rekao je Gavril Subotić i istakao da su pripreme, iako kratke, bile odlične posle naporne sezone:

Naporna sezona je mač sa dve oštrice. Koliko je fizički teška, toliko je i doprinela da se nivo igre svakog od nas podigne. Mislim da smo mi to na najbolji način iskoristili, nije bilo previše povreda, napredovali smo, kvalitetno odradili ovaj kratki pripremni period i spremni idemo u Mađarsku“.

Nikola Lukić je tri puta bio prvak Srbije, titule je osvajao sa Partizanom, Šapcem i kragujevačkim Radničkim, a u Budimpešti će biti u prilici da se okiti prvom medaljom na reprezentativnom planu.

Jako domaće takmičenje dosta je doprinelo i pomoglo da dođem do mesta u reprezentaciji. Jako mi je drago što je Superliga opet među najjačima na svetu. Bile su izuzetno dobre i uzbudljive utakmice, i mislim da smo mi mlađi igrači dosta naučili i stasali. Deki je to primetio, zato smo i dobili poziv. Pokazali smo koliko možemo, a tek ćemo pokazati na Svetskom prvenstvu“, poručio je Nikola Lukić, najbolji strelac kragujevačkog Radničkog.

Nikola Lukić (©MN Press)Nikola Lukić (©MN Press)

Ima Lukić velika očekvanja i nada se da će se Srbija iz Budimpešte vratiti sa medaljom, onom najsjajnijom.

Konkurencija je izuzetno ujednačena. Sve ekipe imaju solidne šanse da se dokopaju medalje. Nadam se da ćemo mi uzeti zlatnu i poželeo bih sreću ovoj novoj generaciji pred prvo veliko takmičenje“.

Srbija sedam godina nije igrala u finalu Svetskog prvenstva. Poslednji put je Kazanju otišla u borbu za zlato i deklasirala je Hrvatsku u velikom finalu. Od tada – bronza u Budimpešti i peto mesto u Granžuu.

To je i veliki pritisak, ali i veliki motiv. Došlo je vreme da ponovo budemo u finalu i ove godine definitivno imamo ekipu za to. Svi smo spremni, motiva i kvaliteta nam ne manjka. Na poziv u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo gledam kao na nagradu za sav trud, ne samo za ovu godinu, već i za sve protekle. Napokon se isplatio“, zaključio je Marko Radulović.



tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u vaterpoluGavril SubotićNikola LukićMarko Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara