"Dušan Mandić"
"Dušan Mandić"

Delfini: Da uživamo u finalu, neće im biti lako sa našom odbranom

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.16. | 00:16

Uoči vaterpolo klasika za zlato naši reprezentativci poručuju da će dati i poslednji atom snage za pobedu

Dušan Mandić

Oni nikad nisu sporni. Čak i kada ih ne ide kao na poečtku takmičenja u grupi, srpski vaterpolisti ne gube glavu i čvrsto veruju da ogroman kvalitet kad-tad mora da ispliva. Ispostavilo se da su municiju čuvali za naokaut fazu i borbu za medalje što samo može da raduje.

Izabrane vesti

Slobodan Nikić je najtrofejniji srpski vaterpolista i samo mu nedostaje zlato sa Olimpijskih Igara, pa nije potrebno objašnjavti koliko mu znači finale protiv Hrvatske u Riju.
“Imali smo jako težak put do ovog finala, ali kao što smo pričali celog leta, najbitnije je da se spremimo za utakmice nokaut faze jer tu ova ekipa dolazi do izražaja. Ukoliko u finalu igramo ovako odbranu ja sam siguran da Hrvatima neće biti lako da igraju protiv nas. Ne bih ništa da najavljujem, mi nikad nismo najavljivali, nego smo radili i osvajali medalje, tako ćemo i ovaj put. Dobro se poznajemo, oni su olimpijski šampioni… Mi smo velika ekipa i nadam se da ćemo to krunisati na pravi način”, rekao je Nikić.

Dušan Mandić poručuje da će uživati u finalu.
“Počeli smo polufinale sa 6:0, odmah smo stavili do znanja protivniku šta želimo. Ne mogu da kažem da sam očekivao takav početak. Očekivao sam da ćemo ući maksimalno borbeno, ali stvarno nas je išlo… To je pre svega zbog hladne glave i velikog srca, karaktera koji je pokazala ova ekipa od početka do kraja. Zaboravljamo ovo, ostala nam je još jedna utakmica, najvažnija, finale sa Hrvatskom – vaterpolo klasik. Znam sigurno jednu stvar – mi ćemo da uživamo u finalu, daćemo sve od sebe, poslednji atom snage ako treba da dođemo do tog zlata”, rekao je Mandić.

Sava Ranđelović je opet bio maestralan u odbrani. Protiv Hrvatske će nam biti potreban još jedan njegov defanzivni doktorat.
“Bila je jako teška utakmica, sa dosta isključenja… Znali smo šta nas čeka, ništa nas nije iznenadilo i u finalu smo. Dosta dobro poznajemo Hrvatsku, biće to pravi vaterpolo spektakl. Uvek je gusto s njima, uvek je teško, biće neizvesno”, rekao je Ranđelović.

(FOTO: Action images). 


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeSlobodan NikićSava RanđelovićRio 2016OI Rio 2016.Dušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara