(©MN Press)
(©MN Press)

Delovalo je nemoguće: Niš imao učinak 7-1, završio sezonu sa 8-14, sad mora u baraž

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 09:14

Protivnik je ekipa Novog Pazara, koja se nada povratku u elitu posle tri godine

Delovalo je nemoguće da se ovako nešto dogodi... Niš je krajem novembra bio na prvoj poziciji sa skorom 7-1, a završio je sezonu sa učinkom 8-14. To bi značilo da je u poslednja četiri meseca zabeležio samo jednu pobedu uz 13 poraza. Nije uspeo da pobegne od baraža.

Danas kreće borba za mesto u Superligi, a vodiće je odbojkaši Niša i Novog Pazara. Prvi duel je na programu od 17.00 časova, a drugi u ponedeljak od 19.00.

Izabrane vesti

Niš je doživeo sunovrat u najvišem rangu, dok je iza Novog Pazara uspešna sezona u Prvoj ligi Srbije. Okršaji bi mogli da budu veoma zanimljivi.

Poznato je da je Svetozarevićev tim izgledao sasvim drugačije u oktobru i novembru - igrao je na krilima Milutina Nejića i Alekse Matića, koji su imali otvorene ugovore. Kada su oni našli inostrane angažmane, sve se promenilo u Nišu... Činilo se da će osam pobeda biti dovoljno da se preživi u eliti, ali na kraju ekipa je izbegla samo direktno ispadanje i našla se na pretposlednjoj poziciji koja vodi u baraž.

Novi Pazar je u Prvoj ligi ostvario 17 pobeda i pet poraza. Dubočica je uzela kartu za elitu osvajanjem prve pozicije, dok su Pazarci zauzeli drugo mesto i imaju dobru priliku da se vrate tamo gde žele. Poslednji put u Superligi su bili u sezoni 2020-2021.

Pamti se da Novi Pazar nije bio samo posmatrač u najjačem rangu - kada je prethodni put stigao iz Prve lige bio je četvrti na kraju ligaškog dela (sezona 2014-2015). Posle su bili treći, pa drugi, pa ponovo drugi... Igrali su finale plej-ofa 2018. godine. Osvojili su Kup dva puta za redom, uzeli su Superkup dva puta uzastopno. Ostavili su veliki trag i sigurno da se nadaju da će moći ponovo da se dokazuju u Superligi.

Novi Pazar je uvek pokazivao da voli odbojku, dok Niš baš i ne može da se pohvali sa sjajnom atmosferom. Videćemo ko sada spremniji dočekuje baraž. Neka borba počne...

BARAŽ ZA ODBOJKAŠE U SURERLIGI

Petak

17.00: Niš - Novi Pazar

Ponedeljak

19.00: Novi Pazar - Niš


tagovi

OK NišOK Novi PazarSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara