Dimitrios Skumpakis (©VK Novi Beograd)
Dimitrios Skumpakis (©VK Novi Beograd)

Demonstracija sile šampiona, Novi Beograd zgazio sedmostrukog prvaka Evrope

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 21:16

Radomir Drašović se raspucavao protiv zagrebačke Mladosti, fantastična predstava novajlija - 24:7

Tamo gde je stao Igor Milanović, nastavio je Živko Gocić. Promenio je Novi Beograd trenera, ne i način igre i rezultate. U odbranu regionalne titule novobeogradski klub krenuo je dominantno. Jadranski šampion je u Beogradu izveo pokaznu vežbu gađanja, naoružan do zuba napravio je od zagrebačke Mladosti švajcarski sir - 24:7 (5:1, 6:1, 7:2, 6:3). 

Sedmostruki šampion Evrope prebrojao je sve zvezde, a njih na “11. aprilu” ima još više nego prethodne sezone, kada je Novi Beograd regionalnoj pridodao srpsku krunu. Novajlije su se predstavile na izvanredan način - Radoslav Filipović zabeležio je 13 odbrana na premijeri regionalnog takmičenja za Novi Beograd, a tercet šutera zbirno je dao sedam golova. 

Izabrane vesti

Šampion je demonstrirao silu, realizovao je sve napade sa igračem više, kontre i peterac, a iz pozicionog napada posebno je briljirao Radomir Drašović. Centralni bek je, možda, bio i jedina svetla tačka srpskog nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Splitu, nije se libio da potegne i sa velike distance, a dobre igre prelio je i na klupsku sezonu.

Svaki šut koji je uputio Radomir Drašović pocepao je mrežu. Nemoćni su bili Jerko Jurlina i Eugen Sunara, samo su pogledom ispratili pet navodećih raketa beka novobeogradskog kluba. Dominantna figura u bazenu bio je Drašović i jedan od desetorice igrača iz sastava Živka Gocića koji je postizao golove. 

Alvaro Granados i Dimitrios Skumpakis su u tri navrata pogađali metu, radila je dalekometna paljba Španca i Grka, a Savo Ćetković je zajedno sa Duškom Pijetlovićem, pravio ogromnu štetu Zagrepčanima na liniji dva metra. Bez rešenja je bila Mladost za kompletan Novi Beograd, lepila se lopta za ruku i Dušanu Mandiću, Đorđu Vučiniću, Strahinji Rašoviću... A, tek treba da se u pun trenažni proces vrati Nikola Jakšić

Jedna deonica bila je dovoljna regionalnom prvaku da otkloni dilemu oko pitanja pobednika, ako je i postojala. Mladost je “skuvana” u prvom kvartalu, no izabranici Živka Gocića nisu nameravali da povuku ručnu. Gazili su do kraja, kao da ih sutra u jutarnjim časovima ne očekuje duel sa Šapcem. Nije postojao sedmostruki šampion Evrope u bazenu, tim u procesu izgradnje do daha je došao tek u poslednjim minutima. 

David Mijić jedini je uspeo više od jednom da provuče loptu iza leđa Radoslava Filipovića, četiri puta pogađao je metu, a u finišu su se na semaforu upisali i gruzijski vaterpolisti - Sando Adeišvili i Valiko Dadvani. Doživela je Mladost težak poraz, ali put Zagreba kreće zadovoljna, jer je pobedom protiv Šapčana ispunila cilj na srpskoj turneji.

NOVI BEOGRAD - MLADOST 24:7

(5:1, 6:1, 7:2, 6:3) 

Beograd

NOVI BEOGRAD: Filipović, Rašović 2, Mandić 2, Granados 3, Vučinić 2, Pijetlović 3, Drašović 5, Ćetković 1, Martinović 1, Vlahopulos, Skumpakis 3, Rašović, Fernandes, Šušiašvili 2. Trener: Gocić.

MLADOST:  Jurlina, Mihaljević, Dadvani 1, Vrbnjak, Gluhaić 1, Obuljen, Adeišvili 1, Rakovac, Elez, Mijić 4, Herceg, Fabris, Sunara, Bučević. Trener: Bajić.

RASPORED PRVOG TURNIRA REGIONALNE LIGE: 

GRUPA A (HERCEG NOVI)

Četvrtak

Jug - Primorac 17:7 (6:1, 4:2, 2:3, 5:1)

Petak

Jadran HN - Jug 7:15 (3:4, 1:3, 3:4, 0:4)

Subota

Primorac - Jadran HN 7:9 (3:1, 0:2, 1:3, 3:3)

GRUPA B (SPLIT)

Četvrtak

Solaris - Mornar 8:9 (2:4, 3:1, 2:2, 1:2)

Petak

Jadran ST - Solaris 8:9 (2:4, 3:1, 2:2, 1:2)

Subota

Mornar - Jadran ST 3:14 (2:4, 0:4, 0:3, 1:3)

GRUPA C (BEOGRAD)

Petak

Mladost - Šabac 14:9 (2:1, 3:1, 4:1, 5:6)

Subota

Novi Beograd - Mladost 24:7 (5:1, 6:1, 7:2, 6:3)

Nedelja

09.45: Šabac - Novi Beograd 

GRUPA D (KRAGUJEVAC)

Petak

Crvena zvezda - Radnički 10:15 (2:6, 1:2, 3:4, 4:3)

Subota

Partizan - Crvena zvezda 12:13 (2:3, 3:5, 3:3, 4:2)

Nedelja

19.00: Radnički - Partizan


tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Mladost ZagrebVK Novi BeogradŽivko GocićDušan MandićStrahinja RašovićAlvaro GranadosDimitrios SkumpakisDuško PijetlovićRadomir Drašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara