""
""

Devojka zlatnih navika: Kejti Ledecki do četvrte medalje u Riju, Americi još jedno zlato

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.08.16. | 05:32

Ono što je Felps za muško plivanje u Americi, to će Kejti Ledecki biti za žensko. A tek joj je 19...

Majkl Felps dominira u muškoj, a Kejti Ledecki u ženskoj konkurenciji. Američka plivačka zvezda je jutros osvojila i treću zlatnu medalju na Igrama u Riju. Ovoga puta kao član štafete u trci na 4x200 metara mešovito.

Izabrane vesti

Amerikanke su predvođenje svojom najboljom plivačicom uspele da se revanširaju Australijankama za poraz u štaferi na 4x200 mešovito. Ovoga puta je njima pripalo zlato, Australijanke su bile srebrne, a Kanađanke bronzane. Od kada je ova štafeta uvedena u olimpijski program pre 20 godina, Amerikanka je ovo peto zlato u šest nastupa. Australijanke su ih pobedili samo u Pekingu pre osam godina.

Ledecki je plivala u poslednjoj izmeni i rešila pitanje pobednika, a pobedničku štafetu su još činile Alison Šmit, Lea Smit i Maja DiRado. Misi Frenklin koja je bila zvezda američkog plivanja na Igrama u Londonu pre četiri godine nije plivala u pobedničkoj štafeti posle razočaravajučćih rezultat od početka talkmičenja. Ipak, i ona će dobiti zlatnu medalju jer je plivala u kvalifikacijama.

Ledecki je do sada u Riju osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Uz ono senzacionalno zlato iz Londona na 800 metara slobodno, to je ukupno pet olimpijskih medalja. Upravo pomenuta disciplina je joj je još ostala u Riju i vrlo verovatno će pridodati još jednu medalju trofejnoj riznici. A tek joj je 19 godina... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Rio 2016plivanjeOI Rio 2016.Kejti Ledecki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara