"MEJVEDER"
"MEJVEDER"

Dokle će Mejveder bežati od Pekmena? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.11.14. | 18:34

Meni Pajkao po ko zna koji put javno zatražio borbu sa neporaženim Mejvederom

MEJVEDERMečeva četrdeset sedam - pobeda četrdeset sedam, to je učinak trideset sedmogodišnjeg Flojda Mejvedera. Ipak, mađioničar iz Mičigena se nikada nije usudio da prihvati izazov borbenog Filipinca. Zamislite na trenutak da se fudbal igra jedan na jedan i da recimo Kristijano Ronaldo jednostavno ne želi da se bori sa Mesijem, da stalno smišlja razloge i izgovore, a da godinama do duela ne dolazi. Tako je u svetu boksa poslednjih godina.

Posle meča sa Markosom Maidanom koji je Mejveder dobio na poene, nikoga nije preterano zanimala tek završena borba, već samo kada će se desiti čuvena, Mejveder - Pakjao borba.
„Ne znam šta čeka Flojda Mejvedera u budućnosti”, govorio je Flojd o sebi u trećem licu, kao i obično, pa nastavio: „Sada ću malo da uživam u slobodnom vremenu, a o narednom meču ću da razmišljam kada za to dođe vreme. Ako mi verujete ni ne razmišljam o Pakjau, želim mu sve najbolje u karijeri, ali stvarno nije moj problem šta on radi u životu”.

Izabrane vesti

Pakjao je sa druge strane, nebrojeno puta javno izrekao želju da se bori sa Mejvederom. Poslednji put, pre par meseci:
„Imam samo još jedan cilj u karijeri, da ljubiteljima boksa pružim ono što godinama čekaju. Želim da se borim sa Mejvederom.”

Iako neporažen, Mejveder se smatra nedokazanim borcem i vrlo često je kritikovan u medijima zbog selekcije protivnika. Pakjao je proglašen za najboljeg borca prošle decenije od strane svih elitnih bokserskih asocijacija, pa je to još jedan trn u oku, koji je Mejveder godinama morao da ignoriše. Pitate se zašto?PAKJAO

Istina je kao i uvek u novcu. Flojd je od Forbsa proglašen za sportistu koji je zaradio najviše novca u 2014. godini na svetu, i svaki puta kada se predstavnici oba boksera sastanu da pregovaraju o potencijalnom meču, zapne kod podele zarade. Navodno je Meni Pakjao pre tri godine pristao na 55-45 raspodelu, međutim Mejveder ne želi da ide ispod 60 odsto, i tako u nedogled već godinama, da ne kažemo decenijama.

Činjenica je da su oba boksera već na zalasku svojih karijera. Mejveder ima 37, Pakjao 35 godina i obojica su rastrzani na hiljadu strana. Pakjao je odavno zagazio u politiku, druge sportove, biznis, glumu i muziku. Pre četiri godine je izabran za kongresmena, a trenutno je trener košarkaškog tima, Kia Sorentos. Mejveder je izdao rep album, glumio u gomili filmova (uglavnom o sebi), kupuje diskografske kuće, i strastveni je kockar. Poslednja velika opklada je navodno iznosila 720 hiljada dolara, na utakmicu Indijanapolis Kolts - Džeksonvil Džeguars (44:17, hendikep na Koltse bio -7) za koju je dobio skoro milion i po dolara.

Sve u svemu, meč nije zakazan, ne postoje naznake da će u skorije vreme biti, a Pakjaove prozivke, očigledno ne dotiču Mejvedera.

(FOTO: Action Images)


tagovi

boksFlojd MejvederMani Pakjao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara