Dragan Travica (©CEV)
Dragan Travica (©CEV)

Dragan Travica o ocu: Ima 70 godina, malo se odmara od odbojke, ali je u formi i želi da se vrati

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.23. | 12:33

"Trenutno je sa mamom u Hrvatskoj, pomaže jednoj ekipi u Poreču", ispričao je za Mozzart Sport iskusni odbojkaš

Bacite pogled na njegovu biografiju i odmah vam je jasno kakva je to zvezda. Peruđa, Padova, Modena, Halkbank, Lube Maćerata, Monca, Belgorod, Olimpijakos... Dragan Travica je igrao u slavnim klubovima i osvajao trofeje u Italiji, Turskoj, Rusiji, Grčkoj. Bio je prvak Lige šampiona, radovao se na Svetskom klupskom prvenstvu, uzimao medalje sa reprezentacijom Italije.

Publika je prethodnih dana mogla da ga gleda uživo u Beogradu. Iako ima 37 godina, njegove vrhunske dizačke sposobnosti nisu ništa manje nego kada je bio na vrhuncu karijere. Sada predvodi grčki Olimpijakos i nada se da će i sa tim klubom stići do Lige šampiona.

Izabrane vesti

Prvi korak je napravljen - zabeležene su dve pobede i ostvaren plasman na naredni kvalifikacioni turnir.

"Veoma smo srećni, stvarno. Bile su dve teške utakmice... Ali, uspeli smo svaki set da igramo sve bolje i bolje. Partizan je dobra ekipa, tako da je normalno da smo imali malo padova. Ali, ostali smo fokusirani. Srećni smo jer smo ostvarili prvi cilj u sezoni", rekao je Dragan Travica na početku razgovora.

Na tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić" bilo je i njegovih navijača.

"Video sam porodicu koju nisam sreo mnogo godina... Tetke, braća... Sport mi je dao priliku da dođem ovde, posle mnogo godina. I svi su isti, ja sam malo stariji, ali oni su isti. Tako da, bilo je baš lepo. Kratko je, nemamo vremena da se družimo, ali bolje i ovo nego ništa".

Dragan je prošlog leta stigao iz Peruđe u Olimpijakos - čini se da ga je Grčka kupila već na prvi pogled.

"Lep je život, klima je najbolja stvar. Dobro se jede, dobri su kao osobe, srećan sam baš. Italija je moja kuća, tamo imam sve... Kad dođe mart, april - onda krene da mi nedostaje. Ali sada, kad se i dalje kupamo na moru, Grčka uopšte nije loša".

Dok on sa porodicom provodi vreme u Grćkoj, njegovi roditelji su u Hrvatskoj. Ispričao je i čime se trenutno bavi nekadašnji selektor naših odbojkaša Ljubomir, koji je poslednji angažman imao u Tunisu.

"Tata ima 70 godina, sad se malo odmara od odbojke konačno, ali je spreman da se vrati. U formi je... Trenutno je sa mamom u Poreču, tamo pomaže jednoj ekipi. Ako bude prilike sigurno da će otići nekog da trenira. Samo negde bliže..."

Baš kao i otac, Dragan još ne razmišlja o kraju karijere. Ne zna da li će baš Olimpijakos biti poslednja stanica.

"Ja sam otvoren za sve. U Grčkoj mi je OK, Italija mi je kuća - tako da uvek mogu da se vratim tamo. Mislim da neću ići u neku treću zemlju zato što imam decu, imam 37 godina... Kvalitet života za mene je veoma bitan, tako da dok imam to sa mojom porodicom i igram u dobrim ekipama, onda mogu da idem samo napred. Videćemo, za sad sam srećan u Grčkoj".

Prošle sezone je kao kapiten imao priliku da podiže pehare u paklenoj atmosferi u Pireju.

"Doživeo sam najlepšu emociju u karijeri. Svi navijači Olimpijakosa su bili tu... Dolaze i fudbalski, košarkaški - to je ogromna familija. Svi su bili u crvenom, atmosfera je bila stvarno neverovatna. U Grčkoj imaju veliko srce i ludi su za sport, kao i ovde u Srbiji. Bilo je baš lepo i neću nikad zaboraviti".

Kompletan intervju odrađen je na srpskom jeziku, kojim se Travica sasvim dobro služi.

"Pričamo mnogo sad ove godine... U timu su Pajenk, Štern, Đurić... Nas četvorica pričamo stalno, imam priliku da vežbam i mislim da napredujem. Malo mi je italijanski akcenat, ali dobro. Moram da ga koristim, da ne bih zaboravio", podvukao je Travica.


tagovi

Ljubomir TravicaOK OlimpijakosDragan TravicaOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara