©Star Sport
©Star Sport

Dramatično odbojkaško veče: Kubanki malo i 31 poen da sruši Jedinstvo, Zvezda se odbranila od Tupčija i slavila u Požarevcu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 21:11

Ana Barbara Benitez nije mogla sama protiv Jedinstva (2:3), Beograđani dva puta zaostajali u setovima, a onda prilično ubedljivo dobili peti (3:2).

Dramatično veče u srpskoj odbojci. Poslednji mečevi 16. kola u obe konkurencije odlučeni su u taj-brejkovima, a pobede su ostvarili Jedinstvo iz Stare Pazove i Crvena zvezda.

Odbojkašice Uba konstatno su jurile i stizale prednost Jedinstva iz Stare Pazove u setovima na svom terenu, na kraju su vodile sa 6:2, 22:21 u taj-brejku, ali to nije bilo dovoljno da bi stigle i do 13. pobede u sezoni - 19:25, 25:22, 20:25, 25:19, 22:24.

Izabrane vesti

Bio je to meč sa dosta oscilacija, ali je u tome prednjačio domaći tim, koji je na kraju onaj ključni pad doživeo onda kada je mogao da krene po 13. pobedu u sezoni i tako se dodatno po broju bodova približi današnjem rivalu na trećoj poziciji. Jedinstvo je prekinulo niz od dva vezana poraza i problilo se na drugo mesto ispred Crvene zvezde.

Ubljankama nije bilo dovoljno ni to što je fantastična Kubanka Anet Barbara Benitez osvojila 31 poen. Ipak, na kraju je prevagu napravila Isidora Kockarević, koja je osvojila poslednja dva poena u petom setu koji trajao čak 27 minuta. Kockarević je osvojila 23 poena, ali je najefikasnija u gostujućem timu bila Tamara Miljević sa 25.

Ubu je nedostajao još neko ko bi povukao ekipu ka pobedi, što pokazuje i činjenica da je druga najefikasnija igračica domaćeg tima bila Nikolina Lukić sa 11 poena.

Sličan meč viđen je i u poslednjem meču 16. kola muške Superlige, gde je Mladi Radnik u Požarevcu dva puta vodio u setovima, nošen izuzetno raspoloženim Ukrajincem Andrijem Tupčijem, ali je Crvena zvezda iskoristila psihološku prednost iz četvrtog seta i prilično lako slavila u petom - 25:16, 21:25, 25:19, 21:25, 18:15.

Tupči je bio najefikasniji sa 29 poena, Goran Bjelica je osvojio 16, a Nemanja Čubrilo 15 kod domaćina. U pobedničkom timu je bio najefikasniji bio Stefan Skakić sa 17 poena, a Milan Pepić je osvojio jedan manje, uz poene u završnici meča. Svoj doprinos je dao i Aleksa Polomac koji je imao 14 osvojenih poena.

Crvena zvezda se ovom pobedom učvrstila na petom mestu domaćeg šampionata, dok je Mladi Radnik ostavo dva mesta niže, a ovo mu je bio četvrti vezani poraz.

SUPERLIGA (M), 16. KOLO:

Petak:

Ribnica - Vojvodina 1:3

Takovo - Novi Sad 3:0

Subota:

Jedinstvo Stara Pazova - Spartak Subotica 0:3

Radnički Kragujevac – Partizan 2:3

Spartak Ljig - Karađorđe 1:3

Nedelja:

Mladi Radnik - Crvena zvezda 2:3


SUPERLIGA (Ž)16KOLO:

Subota:

Crvena zvezda - Srem 3:0

Batajnica - Inđija 0:3

Tent - Omladinac 3:0

Železničar - Spartak Subotica 3:0

Novi Sad - Partizan 0:3

Nedelja:

Ub - Jedinstvo Stara Pazova 2:3



tagovi

ŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara PazovaOK Crvena ZvezdaOK Mladi RadnikAnet Barbara Alfonso BenitezAndrij Tupči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara