Drašović: Ko se najbolje prilagodi u Japanu – najbolje će i proći; Radović: Moramo da se poznajemo u dušu

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.06.23. | 10:47

“Spremni smo na sve, glavama smo u ovome još od januara i prvog okupljanja, tako da verujem da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije”, poručio je bek Novog Beograda

Prostora i vremena bilo je malo, selektor Uroš Stevanović nijednom otkako je preuzeo dužnost od Dejana Savića nije imao kompletan tim na okupu. Isprva se možda i činilo da su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nepotrebne, ali bi i te kako mogle da budu korisne Delfinima pred Svetski kup i potom planetarnu smotru u Fukuoki.

Srbiji bi dueli sa Velikom Britanijom, Slovačkom i Turskom u Istanbulu – turnir se igra od 23. do 25. juna – trebalo da posluže za uigravanje, prilika su uvežbavanje i sprovođenje stvari rađenih tokom trenažnog procesa u Kragujevcu. Ne bi trebalo da predstavljaju naročito opterećenje, a pride je grad na Bosforu tačka iz koje će srpska ekspedicija lako moći da stigne do Los Anđelesa i ne gubi vreme uoči duela sa Amerikancima u četvrtfinalu Svetskog kupa.

Izabrane vesti

Mini-pripreme su završene, a standardni reprezentativac Radomir Drašović zadovoljan je atmosferom i načinom na koji je radila novokomponovana ekipa.

“Bilo je kratkotrajno, ali izuzetno radno i naporno. Mislim da smo se dovoljno spremili. Ono što je sigurno za ovu novokomponovanu ekipu jeste da je potrebno mnogo vremena, da ne kažem godina da se uklopimo i namestimo. Da prođemo različite stvari i situacija, da izgledamo onako kako bi trebalo da izgledamo. Zadovoljni smo i ovim kratkim pripremama. Kako svima, tako i nama”, rekao je Radomir Drašović.

Bek Novog Beograda je minulog leta bio jedan od boljih, ako ne i najbolji pojedinac u državnom timu kada se sve sagleda. Trebalo bi da bude nosilac i sada, da gradi akcije sa Nikolom Jakšićem, bude pretnja u šutu sa distance, ali i kod stative.

Selektor se promenio, takođe i jedan deo tima – izvršeno dodatno podmlađivanje – i Radomir Drašović uveren je da će 40 dana zajedničkog boravka na proputovanju po svetu biti ozbiljan benefit za reprezentaciju. Kako ove godine, tako i za nadolazeće.

“Ovde na pripremama u Kragujevcu smo počeli da se povezujemo, znači nam što smo svi zajedno u hotelu, što zajedno spavamo, ručamo, večeramo i treniramo. Drugačije je u odnosu na prethodno leto, jer su nam vezana tri takmičenja na tri različita kontinenta. Značiće to što ćemo toliko vremena provesti zajedno. Ko se najbolje prilagodi – najbolje će i proći. Spremni smo na sve, glavama smo u ovome još od januara i prvog okupljanja, tako da verujem da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije”.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Istanbul prva su do tri tačke. Iz njih bi štošta pozitivno moglo da se izrodi.

“Nema vremena za oscilacije, za uspone i padove. Imamo prvo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i tri slabija protivnika da steknemo visok nivo optimizma i da pokušamo da ga održimo na Svetskom kupu. Ako sve prođe kako treba, na Svetsko prvenstvo ćemo otići sa izgrađenim samopouzdanjem, a onda je tamo moguće sve”, podvukao je bek Novog Beograda.

Bitnu ulogu kod novog selektora, posle odluke Dušana Mandića da preskoči letnje akcije kako bi sredio misli, mogao bi da igra Marko Radović. Jedini je levoruki šuter na spisku od 17 imena i radio je od početka priprema u Kragujevcu, pošto je Crvenoj zvezdi poslednja utakmicu u sezoni bilo finale sa Novim Beogradom.

“Prvi period kada nas je bilo samo 12 je bio bazični, dosta plivanja je bilo. To nam je poslužilo da uđemo u ritam. Oni koji su kasnije došli su sve to prošli, ali njima je bilo malo nezgodnije, jer su morali i to i taktiku. Mislim da je selektor sve dobro uklopio, da je izvučen maksimum da ovaj period”, kazao je Marko Radović i detaljnije se osvrnuo na pripremni period:

“Nismo imali previše vremena da se ukombinujemo, zato što je igran i Fajnal-ejt, nismo imali svi mesec dana pripreme, ali mi je drago što imamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i finalni deo Svetskog kupa. Mislim da je to sasvim dovoljno vremena da se uigramo. Sistem igre je sličan onom od pre, ali ima mnogo stvari koje ubacuje novi selektor. Tako da je još ovih mesec dana do Svetskog prvenstva dovoljno vremena da jedni druge upoznamo u dušu, kako bismo što bolje igrali”.

I Marko Radović je, kao i Radomir Drašović, stava da kvalifikacije za kontinentalnu smotru u Netanji ne bi smele da predstavljaju problem Srbiji.

“Razlika u kvalitetu postoje, velika je. Ne treba od toga bežati, ali mi ćemo u kvalifikacije ući sa 100 odsto snage, jer utakmice su ubedljivo najbolja priprema za ono što nas čeka. Ići ćemo maksimalno u te utakmice. Em zbog uvežbavanja, em zbog međusobnog razumevanja”, zaključio je prvotimac Crvene zvezde pred put na evropske kvalifikacije u Istanbulu.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeRadomir DrašovićMarko Radović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara