(©MN Press)
(©MN Press)

Drča: Ne idemo na put da bismo odigrale samo jednu utakmicu

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.07.22. | 13:57

Odbojkašice optimisti pred finalni turnir Lige nacija, iako je rival u četvrtfinalu Amerika

Pomalo čudna pravila bacila su Srbiju na Ameriku. Iako su naše odbojkašice zauzele šestu poziciju u ligaškom delu, u četvrtfinalu će na finalnom turniru u Ankari igrati protiv ekipe koja je bila prvoplasirana. Kako je do toga došlo? Propozicije govore da Turska kao domaćin i direktni učesnik Fajnal ejta, sa sedme pozicije skače na prvu i dobija najslabijeg protivnika u četvrtfinalu.

To znači da se vodeće SAD pomeraju na drugo mesto, a Srbija sa šestog pada na sedmo. Tako je došlo do susreta sa olimpijskim šampionkama... Umesto da naše odbojkašice sa učinkom od osam pobeda i četiri poraza imaju nekog malo slabijeg protivnika, moraju da se sastanu sa ekipom koja je dominirala u prvom delu (11-1).

Izabrane vesti

"Imamo najveće moguća očekivanja", rekla je kapiten Ana Bjelica pred put u Ankaru. "Svi znamo ono nepisano pravilo da je teško dobiti na takmičenju dva puta istog protivnika. Mi smo izgubili od Amerike 3:0, ali utakmica je bila dobra. Drugi set neizvestan, da smo ga dobili, utakmica bi bila drugačja. Sada su obe ekipe u drugačijim sastavima. Nama je cilj bio da idemo u Ankaru, nije bio lak put. Nismo imali sreće sa žrebom. Turska je prešla na prvo mesto, pa se redosled izmenio. Ali, možemo da ih dobijemo i da se revenširamo. Jedna je utakmica, jedna lopta, mislim da možemo da pobedimo".

Pozitivnom ishodu se nada i Mina Popović, koja je zbog povrede propustila ligaški deo. Trenirala je u Beogradu i oporavljala se, a sada će imati priliku i da odigra prvu utakmicu u dresu Srbije u 2022. godini.

"Imala sam nekih fizičkih problema, pa nisam bila sa ekipom. Mislim da su odradile sjajan posao. Ekipa je u neku ruku nova, ali pokazale su kakvu želju imaju. Srbija je Srbija u kakvom god sastavu bila, koja god devojka istrčala na teren", rekla je Mina Popović. "Ja sam se tek naknadno priključila, upala sam na gotovo. Devojke su već u sistemu duže vreme, ubrzali smo našu igru i trudimo se da igramo raznovrsnije".

Dobro zna Mina kako je igrati sa Amerikankama.

"U kakvom god sastavu one došle, uvek su jake, igraju brzo i specifično za njih. Mi ćemo naravno izaći na teren da pobedimo, kao i uvek", naglasila je Popovićeva.

Ulogu prvog dizača posle manje pauze igraće ponovo Bojana Drča. Ona je bila deo tima tokom prvog vikenda, pa je napravila predah i sad je ponovo tu.

"Atmosefra je kod nas kao i uvek odlična. Bez obzira na to što igramo protiv Amerike, koja je favorit, mi idemo motivisane i spremne da iznenadimo. Svaka od nas će dati maskimum. Verujemo da ne idemo na put da odigramo samo jednu utakmicu", rekla je Bojana Drča.

Parovi četvrtfinala su: SAD - Srbija, Brazil - Japan, Italija - Kina, Turska - Tajland. Prvu utakmicu naša reprezentacija igra u sredu od 17 časova i 30 minuta.


 


tagovi

Liga nacija za odbojkašicedanijele santareliMina PopovićBojana DrčaAna Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara