(©VK Novi Beograd)
(©VK Novi Beograd)

Drugi napad Novog Beograda na Ligu šampiona: Možemo da osvojimo sve i budemo najjači na svetu

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 14:00

Žoao Pedro Fernandes Koimbra se na predstavljanju tima obratio na srpskom i pokazao da nije napredovao samo igrački

Sklopio je Novi Beograd moćan tim protekle sezone, sa dva pehara – Jadranske lige i Superlige – popunio je vitrine na bazenu „11. april“ i dva puta stao nadomak cilja. Kragujevački Radnički podigao je trofej Kupa Srbije, a Pro Reko posle boljeg izvođenja peteraca odbranio titulu u Ligi šampiona.

Kako bi novobeogradski klub ušao u odabrano društvo i stao u red osvajača najdragocenijeg klupskog pehara u Evropi, angažovao je zvučna inostrana pojačanja. Alvaro Granados, treći najbolji strelac elitnog takmičenja u protekloj godini, stigao je iz Barselonete, pridružio se i grčki reprezentativac Dimitrios Skumpakis, a opremu je zadužio i šabački duo – golman Radoslav Filipović i centar Savo Ćetković.

Izabrane vesti

Živko Gocić nasledio je Igora Milanovića na klupi Novog Beograda i u novu sezonu ulazi sa 16 igrača. Na predstavljanju tima na bazenu „11. april“ odsutan je bio samo Vasilije Martinović, koji sa juniorskom reprezentacijom Srbije sutra protiv Španije igra za zlato na Evropskom prvenstvu u Podgorici. Svi ostali su već u trenažnom procesu, a uoči početka sezone prvi uvid u stanje ekipe Gocić će steći na izuzeztno jakom pripremnom turniru koji će organizovati Novi Beograd, a učestvovaće i Ferencvaroš, Partizan, Solnok...

Da se ambicije nisu promenile i da je glavni cilj titula Lige šampiona potvrdio je Slobodan Soro.

Ulazimo u sezonu kao i prošli put – sa maksimalnim očekivanjima na četiri fronta. I da ovaj put budemo uspešni na svakom od njih. Falio nam je jedan korak do Lige šampiona, ponovo smo domaćini i imamo dobre šanse da se popnemo za jednu stepenicu više. Dakle, da osvojimo Ligu šampiona“, kazao je Slobodan Soro, direktor Novog Beograda, na promociji prvot tima i svih uzrasnih kategorija pred početak nove sezone i dodao:

Klub raste, dece je sve više i više i mislim da su ona najveća vrednost Novog Beograda. Naš seniorski sastav je u tri najbolja u Evropi, a mislim da će početkom juna i zvanično biti najbolji i sa peharom u vitrinama“.

Dušan Mandić nada se da će ekipa opet imati veliku podršku sa tribina, te da će klub nastaviti da podiže lestvicu.

Čast je biti kapiten ovakve ekipe, imamo iste ambicije kao i prošle godine. Daćemo sve od sebe da produžimo vrhunsku priču koju smo napravili. Nadam se da ćemo u tome i uspeti, kao i da će nam publika ponovo biti vetar u leđa na našem bazenu kada budemo igrali utakmice Jadranske lige, Superlige i Lige šampiona“, rekao je Dušan Mandić.

Prepustio je kapiten Novog Beograda reč Žoau Pedru Fernandesu Koimbri, kako bi talentovani brazilski čuvar mreže pokazao da je za godinu dana u potpunosti savladao srpski jezik. Uveren je talentovani golman da će u novoj sezoni novobeogradski klub prigrliti sve trofeje i biti novi vladar planete.

Drago mi je što sam danas ovde, što sam i ove godine deo Novog Beograda. Verujem 100 odsto u naš tim, u naš kvalitet i stručni štab. Mislim da možemo da osvojimo šta god poželimo ove sezone, da budemo najjači tim na svetu i jedan od najjačih u istoriji Srbije“, zaključio je Žoao Fernandes.


tagovi

VK Novi BeogradLiga šampiona u vaterpoluŽivko GocićSlobodan SoroDušan MandićŽoao Pedro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara