"I šampionka je morala da čestita"
"I šampionka je morala da čestita"

Duša boli, pokrali su Tijanu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.16. | 09:18

“Ona je za nas svakako šampionka, ali ovo je čista nepreavda“, kaže Milica Mandić

I šampionka je morala da čestitaPre četiri godine Srbija je zavolela Milicu Mandić, ovog leta u Riju srce joj je uzela još jedna tekvondistkinja Tijana Bogdanović. Simpatična tinejdžerka je osvajanjem srebrne olimpijske medalje oduševila srpski narod, ali u njenom okruženju, uprkos ponosu, žale što odličje nije bilo ono najsjajnije. Jer svi su saglasni - Korejka Kom Sohui do pobede je došla tek pošto su joj sudije progledale kroz prste.
"Taj poslednji trenutak je bio sporan, jer je Korejka u poslednjoj sekundi pala. Da je tada dobila opomenu koja joj je sledovala ispala bi na diskvalifikaciju i ne bi se išlo na ’zlatni poen’, već bi dobila minus pet poena i Tijana bi bila šampionka. Ona je za nas svakako šampionka, ali ovo je čista nepravda. Korejka je bežala tokom celog meča i sudije su joj samo davale opomene. Ta poslednja je trebalo da bude i presudna, ne znam zašto to nije bio slučaj", kategorična je Tijanina koleginica Milica Mandić, a prenosi Alo.

Trener Dragan Jović nema šta da doda...
"Tekvondo je korejski sport i neću da kažem da je lobi povukao na drugu strani, ali mislim da jeste bilo padanje u poslednjoj sekundi i da je trebalo da se ide na ’zlatni bod’ pa šta bude".

Izabrane vesti

U intervjuu za Politiku nastavlja...
"Odbili su prigovor uz obrazloženje da je vreme isteklo. Samo... Samo semafor je pokazivao sekund. Nema tu više šta da se komentariše... Očekujem i da sudije na čelendžu i centru budu kažnjene. Nama to verovatno ništa neće značiti... Ali ne krivim sudije, da smo poveli sa 3:0, 4:0 sve bi bilo drugačije".srebro sija zlatnim sjajem

Ni Tijana se ne bavi previše onim na šta ne može da utiče.
"Sve što je bilo do mene, ja sam uradila... Možda će naš Olimpijski komitet uložiti žalbu. Međutim, ne razmišljam o tome, zadovoljna sam i sa srebrom. Velika je čast što sam uopšte na Olimpijskim igrama. Tek mi je 18 godina, nadam se da su ispred mene još minimum dva olimpijska ciklusa", kaže Tijana Bogdanović, nova srpska heroina.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tijana BogdanovićtekvondoRio 2016Milica Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara