Duško Todorović protiv neporaženog Kristijana Liroja Dankana u londonskom UFC spektaklu

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 14:23

Srpski MMA borac deo UFC 286 priredbe koja će se održati u Londonu

Večeras u londonskoj O2 areni, srpski MMA borac Duško Todorović će učestvovati u UFC spektaklu. Čeka ga veliki izazov pošto će deliti megdan sa domaćin borcem - neporaženim Kristijanom Lirojom Dankanom.

Pred Todorovićem je sedmi UFC meč (ima po tri pobede i poraza), kao i tek prvi od 2018. godine u Evropi. Vredno se pripremao.

Izabrane vesti

"Na treningu najviše radimo na taktici, pripremamo odgovor na ono što bi protivnik mogao da uradi u borbi i to je jedna od bitnijih stvari na ovom nivou. Zatim idu i fizička sprema, kondicija...", rekao je Duško Todorović.

Todorovićev rival je u profesionalnim MMA mečevima sakupio skor od sedam pobeda bez poraza ili remija, ali će debitovati u UFC promociji.

"Na domaćem je terenu, prva UFC borba, neporažen... Koliko može da bude plus, može da bude i minus za njega jer može da mu napravi veliki pritisak. Ne zanima me preterano što je njegov teren, ne dotiče me što će publika biti na njegovoj strani. To može da bude velika stvar za njega, ali bodriće ga prijatelji porodica, debi u UFC, sve to može da poljulja čoveka i mislim da je veći pritisak na njemu".

Imao je od 2020. godine Todorović uspona i padova, ali je pronašao pravi put i nastavlja da se bori na velikoj sceni. Interesantno, pandemija ga je sprečila da upravo u glavnom gradu Engleske upiše debi.

"Svako ima svoj put, moje je bio takav kakav je. Sve smo prebrodili, krećemo se ka trećem ugovoru, što je veliki uspeh. Zanimljiva činjenica je da je moj debi trebalo da bude u Londonu 2020. kada je korona udarila".

Postaće Todorović u Londonu srpski borac sa najviše UFC borbi i učiniće se sve da jubilej upriliči sjajnim nastupom.

"Daću sve od sebe. Velika čast za mene i za klub je što smo prošli put dobili bonus za borbu večeri. Potom smo ušli i u konkurenciju za borbu meseca. Stajao sam uz velika imena i to je velika čast. Biće jaka konkurencija, 'pay per view' prireda, veliki je događaj, ali daću sve od sebe", zaključio je Duško Todorović.



tagovi

UFCDuško Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara