Domagoj Duvnjak (Reuters)
Domagoj Duvnjak (Reuters)

Duvnjak: Srbija nema jači sastav, ali sa Đeronom deluje mnogo ozbiljnije

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 13:16

"Definitivno nismo među favoritima, ne želim da se lažemo", kaže hrvatski rukometni as

Rukometna reprezentacija Srbije 13. januara počinje borbu za što bolji plasman na Evropskom prvenstvu, a sastav grupe u kojoj se nalaze izabranici Tonija Đerone takav je da je s prvom dobila epitet grupa smrti. Orlovi će nadmetati sa nimalo naivnom Ukrajinom, olimpijskim šampionom Francuskom, a između ta dva meča rival će im biti selekcija Hrvatske.

Bez obzira na to što Kauboji sa velikim brojem novih igrača na papiru nemaju identičan kvalitet koji ih je krasio u poslednjoj deceniji, i dalje je reč o selekciji koja će imati epitet favorita u duelu sa našim rukometašima. Kao i do sada, predvodiće ih jedan od najboljih rukometaša u ovom veku, Domagoj Duvnjak.

Izabrane vesti

"Ovo je definitivno drugačija reprezentacija. Mislim da imamo devet, deset novih igrača i to je ono što će nam predstavljati veliki izazov pred ovo prvenstvo. Imamo jako tešku grupu i već u prvoj utakmici očekuje nas najjači protivnik. Francuzi su, kako god da okrenemo, apsolutni favoriti u toj utakmici, a onda nas čeka druga jaka utakmica sa Srbijom. Reč je o reprezentaciji koja se puno digla, koja je od te Francuske u posljednjim kvalifikacijama uzela tri od četiri boda i pobedila kod kuće. Sa španskim selektorom deluje znatno ozbiljnije nego ranije. Neće reći da imaju jači sastav, ali definitivno izgledaju bolje i biće jako zahtevan protivnik", rekao je Duvnjak u intervjuu za Sportske novosti.

Svestan je i Duvnjak da će put do medalje, prve na evropskim prvenstvima od 2016. godine biti izuzetno težak.

"Definitivno nismo među favoritima, ne želim da se lažemo. Mladi imaju kvalitet, ali ne bi bilo pošteno tražiti odmah rezultat od njih. Naravno, nije nemoguće, ali mi kao ekipa moramo idealno da funkcionišemo. Ova reprezentacija uvek igra srcem. Hoće li to biti dovoljno i za kakav plasman, teško je reći, ali biće nam veliki izazov. Sve je to lepo, razumem i nameru i želju i optimizam, ali iskustvo mi govori da mnogo toga treba da se poklopi za uspeh. Nije lako igrati odbranu kada preko puta vidite Karabatića, Fabregasa i slično... Zato moramo da budemo realni", zaključio je as nemačkog Kila.




tagovi

Domagoj Duvnjakrukometna reprezentacija hrvatskerukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara