Dušan Marković (©Starsport)
Dušan Marković (©Starsport)

Dve Zvezde na “mestu razdora”

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.02.22. | 09:14

Beogradski crveno-beli pokušaće da se revanširaju Steaui za poraz u Bukureštu i okrenu vaterpolo priču na vedrije teme

Koliki značaj i smisao Liga šampiona ima za Crvenu zvezdu, kada je bitka za prolaz izgubljena, veliko je pitanje. Nepotrebna potrošnja i okov nabačen u vidu igranja dve utakmice nedeljno isključivo doprinosi trošenju igrača i odvraćanju fokusa sa derbija u Superligi Srbije, koji će krojiti iduću evropsku sezonu crveno-belih. Ali ovih dana je znatno veća dilema ima li nastavak sezone smisao za vaterpoliste Crvene zvezde u turobnom ambijentu ili je on obesmišljen u subotu dolaskom tvrdog navijačkog jezgra koje je nedvosmisleno poručilo treneru Mirku Vičeviću da ga ne želi na klupi. 

“Šiptar, Hrvat, Balija nije moja bratija” stajalo je na razvijenom transparentu navijačke grupe Delije sever, drugi put u nekoliko godina. Ponovo je nastao šum na relaciji navijači - klupsko rukovodstvo. I ono malo pozitivne atmosfere koja je kreirana u crveno-belom taboru posle Vičevićevog debija pobedom u večitom derbiju nestalo je za tili čas. Zvezdina pobeda protiv Šapca na bazenu “Milan Gale Muškatirović” pala je u drugi plan, a identična sudbina zadesiće je i večerašnji duel dve Zvezde, beogradske i bukreštanske, na “mestu zločina” od 20.00.

Izabrane vesti

Bura se ne stišava. Nekoliko dana prošlo je od razvijanja transparenta i skandiranja “Delije, ajmo svi u glas, Mirko Vičević nikad deo nas”, a to je i dalje prva vaterpolo tema u regionu. Ispod radara prošle su i mudrolije genijalaca iz FINA, koji su smislili da finale Lige šampiona padne kad i početak Svetskog prvenstva!? Ispod radara prolaze i predstojeća tri duela srpskih klubova u dva dana u Ligi šampiona. Nova priča o “buretu baruta” i pričama koje sežu tri decenije unazad preče su od učešća Crvene zvezde, Radničkog i Novog Beograda u Ligi šampiona. Kao da su se srpski klubovi minulih godina naigrali u elitnom takmičenju Starog kontinenta.

Vaterpolisti Crvene zvezde tri puta su za čitavu sezonu - za crveno-bele počela još u septembru kvalifikacionim utakmicama za Ligu šampiona - samo tri puta imali organizovanu podršku navijača, kada su domaćini na Dorćolu. U revanš meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona protiv Savone, u polufinalu Kupa Srbije protiv kragujevačkog Radničkog i protiv Šapca. Ne bi imali ništa protiv i da se stalo na broju dva, iako su toliko puta pred velike ovosezonske mečeve priželjkivali da dobiju “vetar u leđa” s tribina. U društvu najboljih to nisu dočekali.

Vuk Milojević (©Starsport)Vuk Milojević (©Starsport)

Pred crveno-belima je najteži meč u sezoni. Utakmica iz koje ne može ništa dobro da se izrodi, može samo da vrati vaterpoliste Zvezde u kanal iz kog su isplivali pobedom u večitom derbiju - prvi dobijen veliki meč u sezoni još od ulaska u Ligu šampiona - krajem januara. Beograđani su bitku za plasman na Fajnal-ejt Lige šampiona izgubili, a snovi o borbi do poslednjeg daha i duel sa Špandauom - poslednji meč grupne faze - raspršeni su u Bukureštu.

20.00: (1.40) Crvena zvezda (8.00) Steaua Bukurešt (4.00)

Steaua je iskoristila pad Zvezde na psihološkom planu, ali i odsustvo kapitena Miloša Vukićevića zbog slomljenog rebra u duelu sa Hanoverom, i ostvarila je na domaćem terenu prvu pobedu u aktuelnom izdanju Lige šampiona. U koloni pored imena tima iz Bukurešta izbrisan je “krompir” i Steaua se izjednačila sa Crvenom zvezdom. Motiv crveno-belih - ako ga je uopšte moguće naći posle mučnih scena na Dorćolu - biće revanš Rumunima, koji bi Zvezdu gurnuo zaveslaj ispred Steaue.

Obrni-okreni, utakmica bez koje bi preživeli i Crvena zvezda i Steaua. Ali, lopta će se, ipak, večeras podbaciti kraj Dunava.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA - 9. KOLO 

GRUPA A

Utorak

18.15: (1.50) Olimpijakos (8.00) Breša (3.40)

Sreda

19.00: Radnički Kragujevac - Barseloneta

19.00: Jadran Split - Ferencvaroš

19.45: Novi Beograd - Dinamo Tbilisi

***kvote su podložne promenama


GRUPA B

Utorak

19.00: (6.75) Špandau (9.00) Marselj (1.20)

19.00: (1.50) OSC Budimpešta (8.00) Jug Dubrovnik (3.40)

20.00: (1.40) Crvena zvezda (8.00) Steaua Bukurešt (4.00)

21.00: (1.85) Pro Reko (-8,5) Hanover

***kvote su podložne promenama



tagovi

VK Crvena zvezdaVK SteauaLiga šampiona u vaterpoluMirko Vičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara