Nemanja Pribak (©Starsport)
Nemanja Pribak (©Starsport)

Dvojica Hrvata pojačala Vojvodinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 17:17

Golman Fran Lučin i desni bek Marin Buneta stigli u Novi Sad, u redove devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije, saznaje Mozzart Sport

Dugo je Vojvodina tražila golmana, zamenu za iskusnog Svetislava Verkića, koji je odlučio da se preseli u izraelski Hapoel Ašdod. Strpljenje se isplatilo, prošlog meseca je stigao Tunišanin Idris Idrisi iz Esperansa, a novi golman devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije postao je mladi Hrvat Fran Lučin.

Potiče iz sportske porodice. Stariji brat Tin, rukometaš je poljskog vicešampiona Visle iz Plocka, a u januaru je bio otkrovenje selektora Kauboja, Hrvoja Horvata na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj ove godine.

Izabrane vesti

Fran Lučin ima 22 godine, branio je boje Zameta, Umaga, a ima i internacionalno iskustvo u Nemačkoj. Bio je među stativama Ajzenaha u drugoj ligi Nemačke.

Osim Lučina, na Slanu Baru stigao je još jedan hrvatski internacionalac, takođe Riječanin, Marin Buneta, saznaje Mozzart Sport. Radi se o desnom beku koji dolazi iz slovenačke Ribnice, a pre toga je branio boje Dubrave i atinskog AEK-a. Imaće težak zadatak da zameni reprezentativca Srbije, Jovicu Nikolića, koji je pojačao nemački Veclar.

Vojvodina je ovog leta ostala bez 10 rukometaša iz šampionskog tima. Između ostalih, otišli su, osim Jovice Nikolića i Svetislava Verkića, i Gregor Ocvirk, Mladen Šotić, Aleksa Klajić, Nemanja Ratković...

Najveće pojačanje Lala je sjajni beloruski bek, Barus Puhovski, koji je stigao u Novi Sad iz ukrajinskog Motora iz Zaporožja. Godinama je bio jedan od najboljih strelaca Lige šampiona. Odmah po završetku šampionata ugovore sa Vojvodinom potpisali su Živan Pešić, Milan Savić i Marko Vasić.

Vojvodina će naredne sezone da igra u EHF kupu, najslabijem evropskom takmičenju. Odustale su Lale od igranja u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U narednom šampionatu Srbije trebalo bi da imaju jače rivale, pre svega u pojačanom pančevačkom Dinamu, Metaloplastici i probuđenoj Crvenoj zvezdi.

OVDE pročitajte rukometne transfere ovog leta.



tagovi

rukometni klub vojvodinaRK VojvodinaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara