(CEV)
(CEV)

Džordan Tompson: Mnogo važnih ličnosti za odbojku je u Turskoj, kao što su Gabi, Tijana, Zehra...

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 15:08

"Bilo bi baš ludo da se u finalu Olimpijskih igara sretnu Amerika i Turska", rekla je odbojkašica Vakifbanka

Ženska odbojka u Turskoj iz godine u godinu čini se da je sve popularnija... Klubovi osvajaju evropska takmičenja, dolaze moćni strani igrači i zbog svega toga su i tribine redovno ispunjene do poslednjeg mesta.

U takvom ambijentu veoma uživa Džordan Tompson. Američka odbojkašica je 2019. došla u Tursku i od tada je imala priliku da igra za tri najveća kluba. Bila je u Fenerbahčeu i Ezačibašiju, a sada je član Vakifbanka.

Izabrane vesti

Srećna je i što sportiskinje u ovoj zemlji u velikoj meri imaju uticaj na decu koja su zainteresovana za odbojku...

"Pa u Turskoj su veoma važne ličnosti kada je odbojka u pitanju. Ovde igraju Gabi, Zehra Guneš i Tijana Bošković. One su sjajni igrači. Na naše utakmice dolazi mnogo mladih ljudi. Svi pokušavamo da ih inspirišemo na različite načine. I ja želim da učestvujem u tome. Možda ću ih inspirisati osmehom i energijom. Možda će neko na tribinama primetiti moj stil, moju energiju i dobiti motiv da radi isto. Biću veoma srećna zbog toga", ispričala je Džordan Tompson.

Ove sezone ima priliku da sarađuje u Vakifu sa selektorom Srbije Đovanijem Gvidetijem.

"Kada sam prvi put došla ovde, bila sam malo nervozna... On je neverovatno energična osoba i nisam bila sigurna šta će mi reći, kako će prenositi informacije, kako će mi prići na treningu... Ali, kada sam upoznala njegove metode rada, shvatila sam da me je ohrabrio i da mi je obogatio duh. On je neko ko želi da pobedi. Njegova energija se prenosi na tim".

Amerikanka priznaje da se veoma dobro oseća u Turskoj i van terena.

"Turska kuhinja je moja ljubav. Ovde ima mnogo jela kojih nema u drugim zemljama".

Iako joj je sada u fokusu samo Vakifbank, sigurno da misli nekad odlutaju i ka Olimpijskim igrama. Finale SAD - Turska bilo bi za nju veliki doživljaj.

"Bilo bi baš ludo da se tako nešto desi. Mislim da bi bilo veoma zabavna utakmica... ne mogu ni da zamislim energiju oba tima i u svlačionici pred utakmicu, a i na terenu tog dana", podvukla je Džordan Tompson.


tagovi

Džordan TompsonTijana BoškovićvakifbankĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara