"Nemanja Majdov u akciji"
"Nemanja Majdov u akciji"

Džudo osvaja beli grad

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.09.17. | 19:55

Svetski kup u Hali "Aleksandar Nikolić" u subotu i nedelju, 23. i 24. septembra sa preko 300 učesnika sa svih kontinenata

Nemanja Majdov u akcijiIako nije toliko prisutan u medijima hiljade naših sunarodnika svakodnevno se bavi ovom japanskom borilačkom veštinom. I godinama nismo imali čime da se pohvalimo u ovom olimpijskom sportu dok nije došla ova, generacija pravih razbijača. Danas Srbija ima i evropskog i svetskog šampiona i to u istoj, veoma cenjenoj kategoriji, do 90 kg, a to su Aleksandar Kukolj i Nemanja Majdov. Zaista podvizi koje je malo ko mogao i da sanja.

 U toj šampionskoj atmosferi ovog vikenda se u hali "Alekandar Nikolić" u Beogradu u subotu i nedelju održava Svetski kup za seniore i seniorke. Takmičenje pod nazivom „Evropski džudo open za muškarce i žene“ organizuje Džudo savez Srbije i DžK Crvena zvezda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i grada Beograda. Preko 300 učesnika sa svih kontinenata uveličaće vrhunsku sportsku predstavu ovog vikenda u nekadašnjem Pioniru. Nažalost, među njima neće biti upravo Kukolja i Majdova.

Izabrane vesti

„Za nas sportiste ovakvo takmičenje koje se održava u Srbiji je od izuzetne važnosti. Dočekali smo da budemo domaćini ovako značajnog takmičenja i da možemo da se borimo pred našom domaćom publikom. Svi se sećate atmosfere kako je bilo u decembru 2016. kada su ljubitelji džudoa imali priliku da bodre naše timove na Evropskom klupskom prvenstvu. Sama činjenica da smo sada domaćini takmičenju koje se boduje svetsku rang listu u potpunosti menja dimenziju, jer su ova nadmetanja zanimljiva eliti našeg sporta. Žao mi je što neću imati priliku da se borim pred domaćom publikom iako sam imao u planu, ali biće prilike. Bodriću moje drugove iz reprezentacije kojima želim svu sreću i dobre rezultate" istakao je Aleksandar Kukolj, reprezentativac Srbije i član DŽK Rakovica.

U istorijskoj godini za srpski džudo koju su obeležila osvajanja evropske a zatim i svetske titule, ovaj sport dobio je još jedno svojevrsno priznanje. Aleksandar Kukolj i Nemanja Majdov pozicionirali su se na prva dva mesta u katogoriji do 90 kg.

„Predstojeće dane iskoristiću da u džudou uživam ali kao gledalac. Raduje me da će u Beogradu biti odlični borci a moji drugovi iz reprezentacije biće u prilici da odmere snage sa najboljima što je izuzetno važno jer samo na taj način mogu steći preko potrebno iskustvo. Srpski džudo beleži vrhunske rezultate a naše je da nastavimo da radimo i da na najbolji način kao i do sada predstavljamo našu Srbiju u svetu“, zadovoljan je Kukolj.

Donacija Vlade Japana

Evropski džudo open za muškarce i žene - Svetski kup u Beogradu biće održan na novim borilištima koji su donacija Vlade Japana.
„Veliki doprinos za Džudo savez Srbije i malo je reći koliko smo svi srećni i zahvalni. To je prilika da naš sport ostvari kontinuitet vrhunski rezultata. Poznato je da smo zemlja između ostalih i talentovanih sportista. Podrška kao što je donacija Vlade Japana je  prilika da na tim strunjačama stasaju neki novi šampioni“ rekao je Nemanja Majdov


tagovi

Aleksandar KukoljdžudoEvropaNemanja MajdovSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara