Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)
Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)

Egonu i Gabi pokazale moć Vakifa, Milano se nije video na terenu

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.03.23. | 18:45

Šampion Evrope zabeležio ubedljivu pobedu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona za odbojkašice

Nije Vakifbank do sada igrao dominantno kao prethodne sezone kada je uzeo pet trofeja u pet takmičenja, ali se svakako očekuje da Gvidetijeve devojke u završnici pokažu sve što znaju.

Večeras su prikazale jednu od boljih partija u poslednjih nekoliko meseci i stigle nadomak polufinala Lige šampiona. Toliko su moćno izgledale Gabi Gimaraeš, Paola Egonu i drugarice - da se Vero Volej Milano gotovo nije video na terenu - 3:0 (25:18, 25:19, 25:17).

Izabrane vesti

Posle ovakvog raspleta prvog okršaja jasno je da su klubu iz Istanbula potrebna samo dva seta naredne nedelje kako bi obezbedio mesto među četiri najbolje tima elitnog takmičenja. Novara ima čemu da se nada samo ako trijumfuje na domaćem terenu 3:0 ili 3:1, jer bi onda o pobedniku odlučivao zlatni set.

S obzirom na to da je Vero Volej Milano stigao sa prve poziciju u četvrtfinale, posle odlično odigrane prve faze, a da je Vakifbank morao zabilaznim putem jer je bio drugi u grupi - očekivalo se da će međusobni okršaj biti mnogo neizvesniji nego što je bio. Tek na trenutke publika u Istanbulu je mogla da uživa u velikoj borbi, jer je uglavnom na terenu bila potpuno dominacija domaćih.

Prednjačile su dve glavne uzdanice Gabi Gimaraeš i Paola Egonu. I logično je bilo da će one večeras preuzeti odgovornost i najviše povući... Italijanka je zabeležila 21 poena - 19 iz napada i dva iz bloka. Imala je veoma dobre procente kad je prolaz u pitanju - od 28 lopti 19 je završilo na protivničkoj strani terena (68 odsto). Samo je jednom pogrešila u napadu i dva puta je izblokirana.

Gabi Gimaraeš je završila meč sa 18 poena - 13 iz napada, četiri bloka i jedan as. Odlična izdanja prikazale su i Kara Badžema i Čijaka Ogbogu. Obe su upisale po devet poena, uz odlične procente u napadu. Badžema je prošla osam od 10 lopti (80 odsto), a Ogbogu sedam od 11 (64 odsto). Zehra Guneš je zabeležila sedam poena (napad 10-6).

Kada se pogleda cela ekipa - Vakif je imao neverovatne procente u napadu - čak 64 odsto uspešnosti. Odlične su bile na prijemu, servisu, a upisale su deset blokova. Bilo je ovo izdanje kao iz udžbenika.

U poraženom sastavu držala se koliko je mogla Džordan Tompson. Amerikanka je sa 13 poena bila jedina u ekipi koja je završila meč kao dvocifrena... Za nešto više morala je da ima podršku i saigračica. Foli je zabeležila sedam poena, Sila šest. Naša reprezentativka Jovana Stevanović je zabeležila dva poena - oba iz napada.

Podsetimo, pobednik ovog dvomeča igraće sa boljim iz duela u kom se sastaju Fenerbahče i Koneljano.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - ČETVRTFINALE

Utorak

Rešov - Ezačibaši 1:3

Štutgart - Novara 1:3

Sreda

Vakifbank - Vero Volej Milano 3:0

Četvrtak

17.00: (2,65) Fenerbahče - Koneljano (1,42)


tagovi

vakifbankCEV Liga šampionaOK MoncaPaola EgonuŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara