Tijana i Jovana sa saigračicama (©CEV)
Tijana i Jovana sa saigračicama (©CEV)

Ekspresno se Ezačibaši vraća iz Rumunije: Tijana previše moćna čak i sa pola snage, Jovana MVP

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 18:11

Turski tim lako izašao na kraj sa Prometejom u prvom plej-of susretu Lige šampiona - 3:0

Prošle sezone išle su čak do finala... Sad verovatno imaju podjednako velike ciljeve. Međutim, moraju do završnice okolnim putem - jer su bile drugoplasirane u grupi. Čini se da im to ne predstavlja neki veći problem. Odbojkašice Ezačibašija su danas pokazale da su previše jake za ukrajinski Prometej, pa se ekspresno vraćaju iz Rumunije gde se igrao ovaj meč - 3:0 (25:15, 25:13, 25:

Dva seta će biti potrebna turskom klubu u revanš susretu na domaćem terenu, kako bi ponovo zakazao duele sa Skandićijem. Poznato je da te dve ekipe idu jedna na drugu u četvrtfinalu, iako su već igrale dva puta u grupi. Trebalo bi čudo u Istanbulu da se desi, pa da se ne ukrste putevi ponovo Maji Ognjenović i njenom bivšem timu.

Izabrane vesti

Imali su ljubitelji odbojke u Srbiji priliku da gledaju okršaj četiri Srpkinje. U crvenom dresu bile su Marta Drpa i Bojana Milenković, a u belo-narandžastom Tijana Bošković i Jovana Stevanović. Očekivano, ubedljivu pobedu odnele su svetske klupske šampionke.

Srpkinje u Ezaćibašiju su bile glavni motori - postigle su 12, odnosno 13 poena. Tijana Bošković nije morala da igra iz sve snage, jer je i na smanjenom broju obrtaja bila previše moćna za protivnika. Dobila je samo 15 lopti - što se ne dešava često. Sedam puta je prošla u napadu (47 odsto), zabeležila je četiri bloka i dva as servisa.

Sve je danas krenulo od dobrih poteza Jovane Stevanović, pa nije ni čudo što se završilo sa slikom kako prima MVP nagradu na terenu. Ona je otvorila utakmicu serijom 3:0, otklonila je početni pritisak i kasnije samo nastavila u istom ritmu. Skupila je 12 poena - sedam iz napada, tri asa i dva bloka.

Pored njih dve dvocifrena je u pobedničkom sastavu bila i Aleksa Grej sa 10 poena. U ukrajinskom timu Bojana Milenković i Marta Drpa upisale su po četiri poena. Najefikasnija njihova saigračica bila je Svitlana Dorsman sa devet poena.

U ovom trenutku su Vakifbank i Ezačibaši - prošlogodišnji finalisti, veoma blizu četvrtfinala posle maksimalnih pobeda. Danas se igra još jedan plej-of meč, a sastaju se Štutgart i Potsdam u nemačkom derbiju.

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Rešov - Vakifbank 0:3

Prometej - Ezačibaši 0:3

19.00: Štutgart - Potsdam

ČETVRTFINALE

Rešov/Vakifbank - Koneljano

Prometej/Ezačibaši - Skandići

LKS Lođ - Vero Volej Milano

Štutgart/Potsdam - Fenerbahče

POLUFINALE

Rešov/Vakifbank/Koneljano - Prometej/Ezačibaši/Skandići

LKS Lođ/Vero Volej Milano - Štutgart/Potsdam/Fenerbahče

***u plej-ofu, četvrtfinalu i polufinalu igraju se po dve utakmice, a u finalu jedna


tagovi

Tijana BoškovićJovana StevanovićMarta DrpaBojana MilenkovićEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara