Ivana Vuleta (©AFP)
Ivana Vuleta (©AFP)

Emotivno izlaganje Ivane Vulete: Karijeru privodim kraju, sport je mnogo više od medalje

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 09:09

Srpska atletičarka ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu, a jedan skok ponovo uneo pometnju

Još se dobro pamti špenadla koja se otkačila 2017. godine na Svetskom prvenstvu u Londonu. Tada je broj Ivane Španović pao u pesak pre nje, ne samo da je ostala bez zlata iako je najbolje skočila, nego joj je iz ruke izmakla i bronzana medalja.

Pet godina kasnije, sada sa prezimenom Vuleta - ponovo je bez odličja. Na planetarnoj smotri u Oregonu zauzela je sedmo mesto... Ništa ne bi bilo čudno da se opet nije desila neobična situacija sa jednim skokom. Daleko je poletela srpska atletičarka u trećoj seriji, ali je kompjuter pokazao da je bio prestup.

Izabrane vesti

Gledajući snimak, teško je reći koliko je nagazila liniju, ali izgleda da je reč o milimetrima.

Posle završenog takmičenja Ivana se na društvenim mrežama oglasila i to veoma emotivnim izlaganjem.

"Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi. Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama".

Pred svim tim devojkama stoje isti izazovi svakodnevno.

"Nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić. Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalje, makar delom svojim primerom, koliko mogu. Neki dožive da osete slast istih, neki nikad - ali je ulog kod svih isti - daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove".

Za kraj Ivana Vuleta je poručila:

"Ovo je samo još jedan od onih dana, koji će proći kao i svaki drugi".

Mnogo puta je do sada najbolja srpska atletičarka obradovala naciju. Osvajale su se medalje, osvajaće se i dalje... Ovog puta mora da se pomiri sa sedmim mestom.



tagovi

Ivana VuletaIvana ŠpanovićSvetsko prvenstvo u atletici

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara