"Milica i Dalma"
"Milica i Dalma"

EP u kajaku i kanuu: Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek doveslale do bronze

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.05.15. | 10:40

Danas u češkim Račicama u poteri za medaljama još osmoro reprezentativaca Srbije

Milica i DalmaSrpske reprezentativke Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek osvojile su bronzanu medalju u disciplini K-2 na prvenstvu Evrope kajaku i kanuu koje se održava u češkim Račicama.

Starović i Ružičić Benedek su do trećeg mesta došle u vremenu od 3:43,340 minuta. Zlatnu medalju osvojila je posada Rumunije (3.42.220), a srebrnu Poljske (3.42.740).Inače, Starovićeva i Ružičić Bedenek će se boriti za medalje i u dvosedu na 500 metara.

Izabrane vesti

Borbu za odličja u dve discipline obezbedio je i Dejan Pajić u jednosedu na 1000, ali i na 500 metara.

Nikolina Moldovan na najbolji mogući način u petak proslavila rođendan - plasmanom u finale u jednosedu na 500 metara, odnosno osvajanjem prvog mesta u svojoj polufinalnoj trci.  Ona će se danas takmičiti u još dve discipilne - u jednosedu na 200 metara, ali i u dvosedu sa sestrom Oliverom na istoj deonici.

Dvosed Holpert-Terzić obezbedio je mesto u finalu na 500 metara, direktno iz kvalifikacija, dok su njihovi partneri u četvercu Boltić i Torubarov obezbedili mesto u finalu na dvostruko dužoj deonici kroz polufinale.

Strahinja Mladežić plasirao se u B finale u kanuu jednokleku na 1000 metara, dok se na dvostruko kraćoj deonici oprostio od šampionata.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Milica Novakovićkajak i kanuDalma Ružičić Benedek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara