Lazar Kukić, Toni Đerona i Nemanja Ilić (©RSS)
Lazar Kukić, Toni Đerona i Nemanja Ilić (©RSS)

Đerona i Orlovi složni: Nije gotovo, biće teže u Kragujevcu

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 14:05

Rukometaši Srbije sa +3 (34:31) iz Celja svesni da četa Uroša Zormana dolazi opasnija i motivisanija

Iznenadili su rukometaši Srbije u Celju u sredu, dobili favorizovanu Sloveniju u Celju sa 34:31 u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj. Daleko od toga da je sve gotovo. Četa Uroša Zormana je skup sjajnih individulaca koji brane boje najboljih klubova Evrope. Svesni su toga i u taboru Olrova pred revanš u subotu (18.00, RTS 1) u dvorani Jezero u Kragujevcu.

U istom terminu igra se i večiti derbi, a zna se da cela Srbija to gleda. Ipak, veruje se da će dvorana da bude puna. Ulaznice se dele besplatno, pa će četa Tonija Đerona mogla da ima podršku više od 3.000 gledalaca.

Izabrane vesti

Španski stručnjak na klupi Srbije Toni Đerona svestan je da posao nije gotov, da će rival biti opasniji u revanšu.

“Kao što sam istakao posle prvog meča, dobro je što smo ostvarili pobedu u Celju, ali napravili bismo grešku ako bismo pomislili da smo se tom pobedom kvalifikovali na Svetsko prvenstvo. Očekuje nas još jedan meč kome moramo da pristupimo na isti način na koji smo pristupili u Celju. Ja uopšte ne razmišljam o rezultatu postignutom u prvoj utakmici. Najvažnije je da smo pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i jedina prednost koju ćemo imati sada je prednost naše publike. Slovenija je ekipa s velikim brojem iskusnih igrača i očekujem da ćemo morati da igramo na istom nivou ako želimo da idemo na Svetsko prvenstvo", rekao je španski stručnjak.

Subota, 18.00: (1,60) Srbija (8,00) Slovenija (2,85)

Kapiten Nemanja Ilić dao je dva gola u prvom meču u Celju. Očekuju se pogoci s krila od iskusnog rukometaša francuskog Tuluza.

Očekujemo još teži meč u Kragujevcu. Verujemo u sebe, uspeli smo da pobedimo u Celju, ali smo taj meč već zaboravili u svlačionici. Čestitali smo jedni drugima, ali sada smo svi fokusirani na revanš. Igraćemo kao da nemamo tri gola prednosti. Želimo da pobedimo i na našem terenu”, smatra Ilić.

Iskusno levo krilo zove navijače da pomognu.

Značiće nam podrška publike. Sećam se kada sam igrao protiv Radničkog u Kragujevcu. Uvek je bila dobra atmosfera. Ovo je jedna od najbitnijih utakmica za ovu reprezentaciju u poslednjih nekoliko godina”, istakao je Ilić.

Srednji bek Orlova Lazar Kukić odigrao je odlično u Celju. Razigravao je saigrače, davao golove (šest na kontu). Mnogo toga će u igri da zavisi od raspoloženja asa Benfike.

Utakmica u Celju je bila samo prvo poluvreme. Verujemo u podršku navijača u revanšu. Odlično smo odigrali u Celju, dokazali da možemo da igramo sa najboljim selekcijama na svetu. Krasi nas zajedništvo, verujemo da ćemo opet da pobedimo i da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Sigurno će Slovenci da bude motivisaniji, neće sigurno doći da se predaju. Biće teže u revanšu. Moramo da zaboravimo prvi meč i da spremimo za revanš”, istakao je Kukić.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija SlovenijeToni ĐeronaNemanja IlićLazar Kukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara