Toni Đerona (©Reuters)
Toni Đerona (©Reuters)

Đerona: Poslednja dva minuta protiv Islanda ubacila su nam “virus”

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 20:45

“Verujem da Srbija ima perspektivu da u budućnosti bude reprezentacija za velika dela”, rekao je španski stučnjak

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Selektor Srbije Toni Đerona rekao je da je remi sa Islandom na premijeri Evropskog prvenstva na kraju presudio da Srbiju ne ode u Keln u drugu rundu Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Crna Gora je zasluženo pobedila. Mi smo ovu utakmicu izgubuli prvog dana šampionata. Poslednja dva minuta protiv Islanda su ubacila "virus" u glave igrača i nesigurnost od koje se nismo oporavili. Još u decembru smo rekli da će jedna lopta da odlučuje i to se desilo. I ne samo večeras, nego na sve tri utakmice. Težak dan za navijače Srbije i ja im se izvinjavam”, rekao je španski stručnjak.

Đeroni ističe ugovor sa RSS-a u junu. Ostaje pitanje da li ostaje na kormilu ili ne. Španac kaže da ova ekipa mora mnogo toga da unapredi.

Verujem da Srbija ima perspekivu i da može da izraste u reprezentaciju za velika dela, ali mora da se unapredi. Potrebno je da mladi igrači iz juniorske reprezentacije, koji kucaju na vrata najbolje selekcije, steknu iskustvo", zaključio je Đerona.

Sledi dani analiza, ali i odluke. Kraj je ciklusa. Na dva poslednja velika takmičenja nije obezbeđen plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre, što je veliki neuspeh.

Videćemo da li će biti reset. Generacije je koja je mnogo obećavala, prošle godine u Katovicama je bila za klasu bolja nego sada.

Mnogo pitanja, zasad bez odgovora.



tagovi

ep u rukometuEHF EURO 2024Rukometni EURO 2024Toni ĐeronaRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara